Eigenrisicodrager Werkloosheidswet

Werken aan werk

Binnen de overheid en het onderwijs bent u als werkgever verplicht eigenrisicodrager voor de Werkloosheidswet (WW). Overige werkgevers kunnen geen WW-eigenrisicodrager worden. Als eigenrisicodrager betaalt u de WW-uitkering aan uw voormalige werknemer. Tevens bent u verantwoordelijk voor de re-integratie van uw ex-werknemer naar een nieuwe baan. Robidus ondersteunt eigenrisicodragers bij de uitvoering.

Complexiteit eigenrisicodrager Werkloosheidswet

Uitdienst

Uit dienst

Door ontslag kan er spanning ontstaan binnen de collegiale verhoudingen. Dit maakt een effectieve begeleiding van de ex-werknemer lastig.

Arbeidsmarkt

Arbeidsmarkt

Voor een effectieve begeleiding naar nieuw werk en een snelle re-integratie, is kennis van de huidige arbeidsmarkt cruciaal.

Core Business

Specialisme

Loopbaanbegeleiding is een specialisme en maakt meestal geen onderdeel uit van uw interne HR-afdeling.

Experts helpen u als
WW-eigenrisicodrager

Onze jobcoaches helpen werkzoekenden bij het vinden van een geschikte functie. Hier heeft u als eigenrisicodrager geen omkijken naar. Dit realiseren we door werkzoekenden te ondersteunen in hun zoektocht naar een nieuwe baan. We kijken naar wat iemand wil en kan, zodat hij of zij snel weer re-integreert op de arbeidsmarkt.

Benieuwd hoe Robidus het eigenrisicodragerschap minder complex maakt?

Veelgestelde vragen

Werkgevers binnen de overheid en het onderwijs zijn verplicht eigenrisicodrager voor de Werkloosheidswet (WW). Overige werkgevers kunnen geen WW-eigenrisicodrager worden. Als eigenrisicodrager betaalt u de WW-uitkering aan uw voormalige werknemer. Tevens bent u verantwoordelijk voor de administratie en begeleiding bij het zoeken naar nieuw werk.

Zit u in de sector Overheid of Onderwijs? Dan bent u verplicht WW-eigenrisicodrager. Het stelt u in staat om zelf de regie te houden over uw verzuimbeleid en de re-integratie van uw werknemers. Daardoor houdt u grip op de verzuimkosten. Zit u niet in de sector Overheid of Onderwijs? Dan kunt u geen eigenrisicodrager voor de WW worden.

Dienstverlening WW

WW Service Center

Meer weten over de Werkloosheidswet?
Eigenrisicodrager Werkloosheidswet Dienstverlening