Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Werkgevers aan het woord

Zorggroep Ter Weel

Hoe kun je als werkgever in de zorg voorkomen dat de tekorten op de arbeidsmarkt je organisatie in de problemen brengen? Zorggroep Ter Weel zoekt naar ‘slimme’ effectieve oplossingen, onder meer rondom opleidingstrajecten en duurzame inzetbaarheid. De aanpak heeft succes.

‘Wij gaan met pragmatische oplossingen krapte op arbeidsmarkt te lijf’

Sandra Dirkzwager is Manager HRM bij Zorggroep Ter Weel,een zorginstelling met negen locaties in Goes en Reimerswaal. “We zijn een enorm maatschappelijk betrokken organisatie: Zorg voor Zeeuwen vanuit het Zeeuwse hart”, schetst zij haar organisatie.
Sandra Dirkzwager
Sandra Dirkzwager
Manager HRM bij Zorggroep Ter Weel

Een van de grootste uitdagingen is het op niveau houden van het personeelsbestand. “We lopen tegen enorme tekorten aan op de arbeidsmarkt”, zegt Dirkzwager: “We hebben heel veel vacatures, van verzorgenden tot specialisten ouderengeneeskunde. Die zijn sowieso al moeilijk te vinden, en in Zeeland is het nog lastiger. Zeeland is een mooie provincie, maar het is moeilijk om mensen hierheen te trekken om te werken en wonen. 95 Procent van onze werknemers is vrouw. Vaak werken ze parttime en veel collega’s hebben ook nog een taak als mantelzorger. ‘Jij weet hoe het moet’, zegt de omgeving dan.

Het ondersteunen van zelfredzaamheid van ouderen staat centraal.

De zorg wordt ook zwaarder. De overheid heeft erop ingezet om ouderen zolang mogelijk thuis te laten wonen. Op het moment dat ze bij ons komen is hun zorgvraag daardoor groter. Het imago van de zorg als werkgever is lange tijd niet positief geweest. Dat is nu wel wat aan het kantelen, maar we hebben er nog steeds last van.”

In het interview leest u hoe Zorggroep Ter Weel omgaat met de krapte op de arbeidsmarkt en welke effectieve oplossingen zij hebben gevonden deze te lijf te gaan. (HR Strategie, september 2019)

Wilt u kennismaken met Robidus?

Wat zeggen andere werkgevers over hun ervaringen met Robidus?

Schiphol Group
‘Amsterdam Airport Schiphol is altijd met de toekomst bezig. Elk jaar moeten medewerkers nadenken over de vraag: waar wil ik…
Facilicom Group
Naast de rol van de leidinggevende bij de inzetbaarheid van de medewerker heeft deze daarin ook zelf een rol. En…
Stichting ZINN
‘Een van de zaken die HRControlNet zo waardevol maakt, is dat we vanuit één applicatie 12 jaar lang een dossier…
Brochure Robidus

Meer weten over Robidus en onze dienstverlening?

Download de brochure

Word casemanager taakdelegatie

Wil je graag zieke medewerkers ondersteunen bij hun herstel, maar heb je nog geen ervaring als casemanager? Dan is dit jouw kans! Start bij Obra, de arbodienst van Robidus, met een uniek leer-werktraject. Leer het vak en ga direct aan de slag.

Niet eens met een WIA-beoordeling… en nu?

Praktijkverhalen gebundeld door de casemanagers van Robidus.