Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Werkgevers aan het woord

Zorginstelling De Zellingen

De wet- en regelgeving rondom sociale zekerheid is elk jaar onderhevig aan veranderingen. Als organisatie is dit zelf bijna niet bij te benen. Voor Zorginstelling De Zellingen was dit de aanleiding om een samenwerkingspartner te zoeken; sinds 2013 is dit Robidus. Vanaf dat moment zijn ze eigenrisicodrager, benutten ze subsidies én worden ze administratief ontlast.

“Niet puur een klant-leverancier-relatie, maar échte samenwerking”

De Zellingen
Dagmar Smits en Huub Lauwrier
HR-Adviseurs bij Zorginstelling De Zellingen

De Zellingen staat voor zorg met échte aandacht. Niet voor niets kiezen veel cliënten voor de zorginstelling door de persoonlijke en kleinschalige zorg. Mensen kunnen een korte of lange tijd terecht voor ondersteuning, begeleiding, verzorging en verpleging. In alle wijken van Capelle-, Krimpen- en Nieuwerkerk aan den IJssel. Dagelijks zorgen zo’n 1300 werknemers dat iedereen zich thuis voelt bij De Zellingen.

Dagmar Smits en Huub Lauwrier, beiden HR-adviseur, beamen dit. Samen hebben ze 32 jaar ervaring bij de organisatie. Huub Lauwrier: “Je merkt ook aan onze medewerkers dat ze de betrokkenheid, aandacht en kleinschaligheid waarderen. Er is ruimte om te werken aan hun eigen professie én te doen wat ze echt leuk vinden. Dat vinden we belangrijk.” Dagmar Smits vult aan: “We zetten actief in op een duurzaam inzetbaarheidsbeleid. Niet enkel om onze medewerkers inzetbaar te houden – wat in de huidige tijd van groot belang is – maar ook om ervoor te zorgen dat onze werknemers zich thuis en betrokken bij ons voelen.”

“Duurzame inzetbaarheid betekent aandacht voor werknemers”

Altijd met elkaar in gesprek

“Na zes weken komen we als HR-adviseurs in beeld bij verzuimtrajecten. We spreken elke week met managers en nemen de verzuimdossiers door. Samen kijken we of we iets kunnen qua een interventie of een loopbaantraject. Verder werken we sinds kort met een werkgroep. Zo leren we onderling, leveren we maatwerk en creëren we direct draagvlak binnen de afdelingen”, zegt Dagmar Smits. Huub Lauwrier vult aan: “Eigenlijk staat of valt alles met aandacht; de basis van duurzame inzetbaarheid.”

“Robidus heeft succesvolle herbeoordelingen aangevraagd bij UWV”

Van verzekeringen tot subsidies

Huub Lauwrier: “Tien jaar geleden zijn we gaan zoeken naar een externe partner. De wet- en regelgeving rondom sociale zekerheid is jaarlijks onderhevig aan veel veranderingen. We wilden hier eerst één interne specialist voor aannemen, maar dit vonden we toch te risicovol. Vervolgens hebben we met een aantal partijen aan tafel gezeten, waar het direct klikte met de mensen van Robidus. Ze hebben ons geholpen bij het WGA-eigenrisicodragerschap en verzekeringen vergeleken. Financieel heeft dit heel veel voordeel opgeleverd. Van het één kwam het ander. Daarna zijn we ook gestart met het ZW-eigenrisicodragerschap. Verder benutten we door Robidus veel meer subsidies, zoals: de Subsidie Praktijkleren en diverse loonkostensubsidies. Daarnaast dienen ze herbeoordelingen in bij UWV. We hebben cases waarin een WGA-beoordeelde succesvol is herbeoordeeld als IVA-uitkeringsgerechtigde. Wat niet alleen ons, maar ook werknemers financieel veel oplevert.”

Dagmar Smits: “Bezwaar en beroep is vaak een grote klus. Het is voor ons onmogelijk om alle juridische kennis in huis te halen. Natuurlijk blijf ik als HR-adviseur up-to-date, maar dan is het alsnog prettig om een klankbord achter de hand te hebben. Bij de specialisten van Robidus kan ik altijd mijn gedachten toetsen en mijn vragen kwijt.”

“Administratieve werkzaamheden nemen geen dagen meer in beslag”

Geen administratieve dagtaak meer

“Toen ik in 2008 begon bij De Zellingen was er een enorme achterstand van aanvragen voor de WAZO. We hebben als zorginstelling veel vrouwen in dienst, dus we hebben veel te maken met deze wet. Voorheen was het een dagtaak om dit administratief te regelen. Door Robidus hoeven we nu enkel nog de bevallingsdatum online in te voeren. De rest volgt vanzelf. Zo lopen we geen inkomsten meer mis. Het is allemaal veel sneller en accurater geregeld. Robidus ontzorgt hier enorm in. Daarnaast geven de kwartaalrapportages goed inzicht. We komen niet snel meer voor verrassingen te staan”, zegt Dagmar Smits.

“De experts binnen Robidus hebben kennis van onze organisatie en de branche”

Huub Lauwrier vult aan: “Daarnaast is het niet enkel verzekeringen met elkaar vergelijken. De experts binnen Robidus hebben kennis van onze organisatie en de branche. Ze weten wat er in onze markt gebeurt en speelt. Daarnaast luistert Robidus. Als er een keer iets niet zo goed gaat, gaan onze contactpersonen hier direct mee aan de slag. Het is niet enkel een klant-leverancier-relatie, maar échte samenwerking. We kunnen ervan uitgaan dat het, zowel De Zellingen als Robidus, meer oplevert.”

Benieuwd wat Robidus voor uw organisatie kan betekenen?

Neem contact met ons op.

Wilt u kennismaken met Robidus?

Wat zeggen andere werkgevers over hun ervaringen met Robidus?

Schiphol Group
‘Amsterdam Airport Schiphol is altijd met de toekomst bezig. Elk jaar moeten medewerkers nadenken over de vraag: waar wil ik…
Facilicom Group
Naast de rol van de leidinggevende bij de inzetbaarheid van de medewerker heeft deze daarin ook zelf een rol. En…
Stichting ZINN
‘Een van de zaken die HRControlNet zo waardevol maakt, is dat we vanuit één applicatie 12 jaar lang een dossier…
Brochure Robidus

Meer weten over Robidus en onze dienstverlening?

Download de brochure

Word casemanager taakdelegatie

Wil je graag zieke medewerkers ondersteunen bij hun herstel, maar heb je nog geen ervaring als casemanager? Dan is dit jouw kans! Start bij Obra, de arbodienst van Robidus, met een uniek leer-werktraject. Leer het vak en ga direct aan de slag.

Niet eens met een WIA-beoordeling… en nu?

Praktijkverhalen gebundeld door de casemanagers van Robidus.