Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen

‘Soms is er donorbloed nodig voor een optimale conditie'

Sanquin

Sanquin is een wereldwijd erkend topinstituut. De basis van Sanquin is om Nederland van bloed te voorzien. Belangrijkste afnemers zijn de ziekenhuizen. 400.000 donoren zorgen voor het bloed. De andere levensader van Sanquin is het ontwikkelen van medicijnen uit bloedplasma.

HR 2020

Om haar wereldwijde erkenning als topinstituut te handhaven introduceerde HR-directeur Rob Lijten het plan ‘HR 2020’, dat in drie delen uiteen valt: duurzame inzetbaarheid, cultuur & leiderschap en moderne arbeidsrelaties.

Lijten: ‘Ik zie de populatie van medewerkers veranderen. We moeten met z’n allen langer werken en dus zorgen dat mensen inzetbaar blijven. Tegelijkertijd komen er nieuwe technieken die vooral door een jongere generatie worden omarmd.’

Volgens Lijten vraagt de generatie van morgen om nieuwe arbeidsvoorwaarden. ‘Hoe stuur je een bedrijf, zeker een inhoudsgedreven als het onze, in een dynamische omgeving? Letterlijk willen we op al die drie HR-terreinen de organisatie van nieuw bloed gaan voorzien.’

Complexe wet- en regelgeving

Die weg naar nieuwe verhoudingen gaat gepaard met botsingen, veroorzaakt door wet- en regelgeving. Lijten vindt het prima dat de overheid werkgevers meer verantwoordelijkheid geeft, maar mist de vrijheid om eigen invulling te geven.

Om zijn tijd en energie in HR 2020 te kunnen stoppen, is Lijten blij dat hij een deel van zijn werk heeft ondergebracht bij Robidus.

“Je moet als organisatie niet overal expertise over willen opbouwen. De wet- en regelgeving is zo uniek en verandert ook zo snel, dat je daar nauwelijks intern mensen voor aan kunt nemen ".

Lijten geeft een voorbeeld waar Robidus bij heeft geholpen. ‘We waren hier nogal slordig met subsidies rond opleidingen. Daar lieten we nog wel het een en ander liggen. Bij Robidus zitten experts die dat feilloos weten te detecteren. Het is heerlijk om een partner te hebben die dat overzicht heeft.’

In het interview, dat ook verscheen in HR Strategie, leest u het hele verhaal van Rob Lijten.

LEES HET INTERVIEW
Hoe werken andere organisaties samen met Robidus? Bekijk hier meer cases.
Heeft u een vraag over deze klantcase?
Danielle Thijssen SV specialist Vraag het onze specialist
Benut uw organisatie alle subsidies en compensatieregelingen al?
DOWNLOAD WHITEPAPER