Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen

‘Verzuim is een sluipmoordenaar’

CSU

CSU begon enkele jaren geleden aan een meerjarentraject waarbij fors is geïnvesteerd in verzuimbegeleiding en –preventie. Geen allesreiniger, maar een heel pallet aan instrumenten werd opgetuigd vanuit de duurzame inzetbaarheidsgedachte. ‘Verzuim is een sluipmoordenaar’, constateert Marco Gramser.
"Doe je een half jaar te weinig, komt het als een boemerang terug. Je mag bij verzuimzaken geen moment verslappen."Veel P&O-zaken doet CSU zelf maar voor twee deeltrajecten hebben ze HR-dienstverlener Robidus ingeschakeld. In 2014 liep het WGA-contract van CSU bij een verzekeraar af en er moest een nieuwe verzekering worden afgesloten. Die ‘search’ besteedde CSU uit aan Robidus.

Waar Robidus CSU ook bij ondersteunde, was om mensen die buiten de boot dreigden te vallen, toch binnen boord te houden. ‘Het omslagpunt dat iemand weer aan het werk kan komen, ligt bij ons rond de twintig weken. Ben je langer weg, wordt het ingewikkeld. Met een second opinion van Robidus proberen we nog een laatste keer of er middelen zijn om mensen toch duurzaam inzetbaar te houden. Intern hebben we dan alles gedaan, het is een soort laatste check.’

Met het nieuwe beleid daalde het ziekteverzuim in vijf jaar tijd naar 3,9 procent; ruim onder het branchegemiddelde van circa 7 procent.

Benieuwd naar het hele verhaal? Download dan het interview, dat ook verscheen in HR Strategie.

LEES HET INTERVIEW
Wat zeggen andere werkgevers over hun ervaringen met Robidus? Lees meer klantverhalen.
Heeft u vragen over het terugdringen van het verzuim binnen uw organisatie?
Peter Takken Accountmanager MAAK VRIJBLIJVEND EEN AFSPRAAK
Meer weten over effectief verzuim terugdringen?
DOWNLOAD DE WHITEPAPER