Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Deel deze pagina

Inzetbaarheid: van genezen naar voorkomen

Preventie van verzuim is een belangrijke taak waar werkgevers winst uit kunnen halen. Cruciaal hierbij is inzicht krijgen in de mate van inzetbaarheid van de medewerker.

We moeten tot op steeds latere leeftijd doorwerken. Om fit en energiek aan het werk te blijven zonder risico op uitval te lopen, is het van belang dat werkgevers hierover het gesprek aangaan met hun werknemers. Veelal gebeurt dit nog niet omdat dit een vertrouwensband vereist die nog niet overal aanwezig is. Hier ligt voor werkgevers een belangrijke taak.

In beider belang

Zowel werknemer als werkgever hebben baat bij verzuimpreventie. Voor de werknemer is het goed om bewust bezig te zijn met de jaren die nog volgen. De werkgever kan daarbij een grote rol spelen. Zit de werknemer nog wel op de juiste plek of is er een bepaalde mate van aanvullende ondersteuning gewenst? Of is het wellicht nodig om zelfs buiten de organisatie te kijken voor de werknemer?

Naast het in dienst hebben van goed inzetbare en gemotiveerde medewerkers haalt de werkgever ook financieel voordeel uit een preventieve aanpak van verzuim: zo kosten maatregelen die tijdig ingezet worden om verzuim te voorkomen een stuk minder dan een werknemer die langdurig uitvalt.

Werkgevers moeten dus aan de slag met inzetbaarheid. Meer lezen over onze visie hierop? Lees hier het hele interview.

Bron: MT Magazine, september 2017

Wilt u aan de slag gaan met het terugdringen van verzuim? In deze whitepaper geven wij u 3 tips voor een gezond personeelsbestand.

Lees ook:

Publicatie datum: 4 september 2017
Meer over dit artikel Robert Wondaal Commercieel directeur Stel een vraag