Interventies bij verzuim

Het instrument om
verzuim te beperken

De letterlijke betekenis van interventie is tussenkomst. In het kader van de inzetbaarheid van medewerkers wordt een externe partij ingezet om de ontstane situatie te helpen veranderen. Dit kan gaan om de fysieke of mentale gezondheid van een medewerker, of het oplossen van een arbeidsconflict. Interventies kunnen ervoor zorgen dat verzuim wordt voorkomen.

Benieuwd wat Robidus voor u kan betekenen?

Interventies bij verzuim

Specialisten die het arbeidsperspectief van werknemers optimaliseren kunnen interventies bij verzuim preventief of curatief inzetten. Preventieve interventies zijn bedoeld om de inzetbaarheid van de medewerker in de functie of op de arbeidsmarkt te vergroten. Heeft de medewerker zich al ziek gemeld? Dan zijn er specifieke interventies die, op basis van de verzuimoorzaak, ondersteunen bij de werkhervatting.

Financiering van interventies bij verzuim

Het is van belang om langdurig verzuim te beperken. Een interventie kan hieraan bijdragen. Verschillende verzekeraars (WGA ERD, ZW ERD, collectieve WIA inkomen, collectieve zorg) zijn derhalve vaak bereid om mee te betalen aan een interventie.

Interventies

Waarde van interventies bij verzuim

Interventieplatform

Op het Interventieplatform van Robidus vindt u de beste interventies om verzuim te beperken en de re-integratie van zieke werknemers te versnellen. Of het nu gaat om een arbeidsdeskundig onderzoek, coaching, mediation of een 2de spoortraject, u kunt direct een interventie aanvragen en een afspraak maken.

Onze werkwijze:

1. Zoeken

Op eenvoudige wijze zoekt u binnen een groot aanbod van meer dan 150 verschillende preventieve en curatieve interventies. U krijgt uitgebreid inzicht in de werkwijze en tarieven van aanbieders. Maak uw keuze met behulp van de ervaringen van andere werkgevers.

2. Boeken en beheren

Maak direct een afspraak met de aanbieder en vraag de interventie aan. Het platform ondersteunt u ook bij de administratieve afhandeling en de eventuele bijdrage door de verzekeraar.

3. Beoordelen

Na afronding van de interventie vragen we u om een beoordeling over de kwaliteit en de effectiviteit. Zo helpt u andere gebruikers bij het maken van de juiste keuze!

Interventieplatform

Resultaten

Steeds meer werkgevers gebruiken het interventieplatform van Robidus.

In 2020 zijn er via het Interventieplatform meer dan 4.200 interventies aangevraagd. Door het platform is hiervoor meer dan € 3,2 miljoen vergoed door verzekeraars.

De voordelen in het kort

Weten wat onze specialisten voor u kunnen betekenen? 

NIEUWS EN BLOGS