Interventies

Het instrument om
verzuim te beperken

De letterlijke betekenis van interventie is tussenkomst. In het kader van de inzetbaarheid van medewerkers wordt een externe partij ingezet om de ontstane situatie te helpen veranderen. Dit kan gaan om de fysieke of mentale gezondheid van een medewerker, of het oplossen van een arbeidsconflict. Interventies kunnen ervoor zorgen dat verzuim wordt voorkomen.

Benieuwd wat Robidus voor u kan betekenen?

Interventies

Specialisten die het arbeidsperspectief van werknemers optimaliseren kunnen interventies preventief maar ook curatief inzetten. Preventieve interventies zijn bedoeld om de inzetbaarheid van de medewerker in de functie of op de arbeidsmarkt te vergroten. Heeft de medewerker zich al ziek gemeld? Dan zijn er specifieke interventies die, op basis van de verzuimoorzaak, ondersteunen bij de werkhervatting.

Financiering

Het is van belang om langdurig verzuim te beperken. Een interventie kan hieraan bijdragen. Verschillende verzekeraars (WGA ERD, ZW ERD, collectieve WIA inkomen, collectieve zorg) zijn derhalve vaak bereid om mee te betalen aan een interventie.

Interventies

Waarde van interventies

Belang werknemer

Er zijn veel situaties denkbaar waarin u er als werknemer zelf niet meer uitkomt. Een externe specialist kan u helpen om de situatie te veranderen. De ene keer door alleen een luisterend oor te bieden, de andere keer door praktische tips te geven of concrete ondersteuning. 

Meer weten over interventies?

Belang werknemer

Aandacht voor een werknemer met een verminderde inzetbaarheid is belangrijk. Het voorkomt langdurig verzuim en daarmee ook de kosten die dit meebrengt voor werkgevers.

Meer weten over interventies?

Interventieplatform

Het Interventieplatform van Robidus verbindt werkgevers, interventie-providers en verzekeraars om interventies efficiënt en effectief in te zetten en af te handelen. Met het Interventieplatform wordt uitval voorkomen en de verzuimduur beperkt. 

Onze werkwijze:

1. Zoeken

Op gestructureerde wijze zoekt u binnen een groot aanbod van preventieve en curatieve interventies. Zoek de interventie die het beste bij de situatie past.

2. Boeken

Maak direct een afspraak met de interventionist. Het interventieplatform ondersteunt ook bij het financiële traject, de administratieve afhandeling en de monitoring.

3. Beoordelen

Na afloop van interventies vragen we onze gebruikers om een beoordeling, over de kwaliteit en effectiviteit. Zo kunnen volgende gebruikers hier rekening mee houden.

Interventieplatform

Resultaten

In 2019 zijn er 3.255 interventies bij providers geboekt.
Verzekeraars hebben in 2019 in totaal € 2,4 miljoen aan interventies gefinancierd.

Interventieplatform in het kort

Weten wat onze specialisten voor u kunnen betekenen? 

NIEUWS EN BLOGS