Interventies bij verzuim

Het instrument om
verzuim te beperken

De letterlijke betekenis van interventie is tussenkomst. In het kader van de inzetbaarheid van medewerkers wordt een externe partij ingezet om de ontstane situatie te helpen veranderen. Dit kan gaan om de fysieke of mentale gezondheid van een medewerker, of het oplossen van een arbeidsconflict. Interventies kunnen ervoor zorgen dat verzuim wordt voorkomen.

Benieuwd wat Robidus voor u kan betekenen?

Interventies bij verzuim

Specialisten die het arbeidsperspectief van werknemers optimaliseren kunnen interventies bij verzuim preventief of curatief inzetten. Preventieve interventies zijn bedoeld om de inzetbaarheid van de medewerker in de functie of op de arbeidsmarkt te vergroten. Heeft de medewerker zich al ziek gemeld? Dan zijn er specifieke interventies die, op basis van de verzuimoorzaak, ondersteunen bij de werkhervatting.

Financiering van interventies bij verzuim

Het is van belang om langdurig verzuim te beperken. Een interventie kan hieraan bijdragen. Verschillende verzekeraars (WGA ERD, ZW ERD, collectieve WIA inkomen, collectieve zorg) zijn derhalve vaak bereid om mee te betalen aan een interventie.

Het instrument bij verzuim - Robidus

Waarde van interventies bij verzuim

Ontdek Robidus interventies

Met het portaal Robidus Interventies zet u altijd de juiste specialist in om de inzetbaarheid van een werknemer te verhogen. Interventies kunnen het verschil maken. Robidus Interventies ondersteunt u bij de selectie van de juiste partij,
het maken van afspraken met de interventionist en het gehele administratieve en financiële proces.

De voordelen van Robidus interventies

BESTE MATCH

Uit een breed aanbod vergelijkt u de werkwijze en tarieven. Zo kunt u die partij kiezen die het best aansluit bij de betreffende situatie en medewerker.

INZICHT IN KWALITEIT

Afgeronde trajecten worden beoordeeld. Zo kunt op basis van de ervaringen van anderen die partij kiezen met een bewezen effectieve aanpak.

ADMINISTRATIEVE EENVOUD

U maakt uw keuze voor een interventionist. Wij regelen zowel de aanvraag als de administratie en een eventuele vergoeding vanuit een verzekeraar.