Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen

Margreet Gort

Casemanager Ziektewet

Margreet Gort is Casemanager Ziektewet Uitzendbranche bij Robidus. Zij begeleidt mensen vanuit de Ziektewet weer terug naar het werk of mensen die niet of minder kunnen werken naar de WIA.

Behalve casemanager is zij ook ervaringsdeskundige

Margreet zit al sinds 2000 in het vak. Eerst heeft zij intern bij verschillende werkgevers ervaring opgedaan. En sinds mei 2016 werkt zij voor Robidus. Behalve casemanager is zij ook ervaringsdeskundige. Want zij is zelf gere-integreerd in dit werk. Oorspronkelijk werkte zij als verpleegster in de zorg. Maar door een ziekte was de hele dag staan en lopen niet meer vol te houden. Margreet: “Gelukkig bood mijn werkgever mij alle hulp om mij om te scholen. En UWV bood mij de nodige financiële steun.” Door doorzetten en hard trainen kan zij gelukkig inmiddels alweer lange wandeltochten maken.

Margreet: “Ik ben een zorgmens, kom uit de zorg. Het mooiste aan dit werk vind ik dat je er anderen mee kunt helpen. Vaak geven mensen aan wat ze hebben, wat ze overigens niet hoeven te vertellen. Daardoor weet je wat mensen doormaken en kun je ze nog beter helpen.”

De dag van Margreet is goed als zij weer iemand geholpen heeft een mooie baan te vinden of als iemand uit een diep dal kruipt.

Je moet goed kunnen luisteren en overredingskracht hebben

Als casemanager moet je volgens haar goed kunnen luisteren; de achterliggende gedachte kunnen horen. Margreet: “En je moet overredingskracht hebben. Want je moet mensen helpen die ene stap te zetten. Om toch weer iets te gaan doen of om vrijwilligerswerk op te pakken. Je moet overbrengen wat dat voor ze betekent. Dat ze andere mensen ontmoeten en zich zoveel beter gaan voelen. Maar je moet ook je eigen grenzen aangeven. Want er wordt hier veel van je gevraagd.”

De casemanager ervaart Robidus als een fijne werkgever. Margreet: “Je hebt alle vrijheid om zelfstandig te werken, maar ook alle ruimte om te sparren met je collega’s. We vormen echt een team. Ik ben nog geen dag met tegenzin naar mijn werk gegaan.”