Het online magazine over interventies

Je kunt het niet alleen

In dit online magazine laten we u zien hoe én waarom interventies het verschil maken. Samen werken aan sociale zekerheid, samen werken aan inzetbaarheid. Bij Robidus pleiten we daar niet voor niets voor. Je kunt het niet alleen, laat interventies helpen om verzuim te beperken in uw organisatie.

 
Interventies

Interventies | Het instrument om verzuim te beperken

Je kunt het niet alleen – een titel met een dubbele betekenis. Werknemers die zich ziek melden, hebben vaak ondersteuning nodig van anderen. Dit begint binnen de organisatie, ga het gesprek aan met uw werknemer. Daarnaast is er vaak hulp nodig van buitenaf; denk hierbij niet alleen aan een arts, maar ook aan een psycholoog, casemanager, budgetcoach of inzetbaarheid specialist. 

 

Voor werkgevers geldt hetzelfde principe. De letterlijke betekenis van interventie is tussenkomst. In het kader van inzetbaarheid wordt een externe partij ingezet om de ontstane situatie te helpen veranderen. Dit kan gaan om de fysieke of mentale gezondheid, hulp bij het vinden van een werkplek die (beter) bij iemand past, of het oplossen van een arbeidsconflict. Met behulp van de juiste interventie wordt verzuim beperkt.

Zet in op verzuimpreventie

Dit leest u in het interventie magazine:

In praktijkverhalen nemen onze casemanagers u mee in hun dagelijks werk. Zo laten ze zien hoe interventies, in diverse situaties, helpen om werknemers duurzamer te laten herstellen of zelfs om verzuim te voorkomen. Bekijk de video van Robert Wondaal, commercieel directeur bij Robidus, over onze visie op interventies of lees het artikel over ons Interventieplatform.

Praktijkverhaal
Interventie door een externe coach

Praktijkverhaal
Interventie door een mental coach

Praktijkverhaal
Interventie door een coachingstraject

Praktijkverhaal
Interventie door een budgetcoach

Praktijkverhaal
Interventie door specialist en herscholing

Praktijkverhaal
Interventie aan de hand van mediation

Praktijkverhaal
Interventie door een arbeidsdeskundige

Interventieplatform

Het Interventieplatform verbindt werkgevers, interventie-providers en verzekeraars om interventies efficiënt en effectief in te zetten en af te handelen. Met behulp van het platform wordt uitval voorkomen en verzuimduur beperkt. Dit gebeurt volgens het stappenplan: zoeken, boeken en beoordelen. In 2019 zijn er 3.255 interventies via het platform geboekt.

Interventieplatform in het kort:

Benieuwd wat Robidus voor u kunt betekenen?

Interventieplatform