Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Blog

20 jaar inzetbaarheid in Nederland met Robidus

Robidus zet zich inmiddels al 20 jaar in voor sociale zekerheid, inzetbaarheid en het voorkomen van verzuim in Nederland. Die jaren zijn een mooi pad geweest met hard werken, veel uitproberen en telkens aanpassen aan de wereld om ons heen. Robidus is in 2003 gestart met het claimen van vergeten subsidies en heeft zich ontwikkeld tot een allround partner in sociale zekerheid.

We zijn een partner geworden in een wereld die door velen als complex en ‘ver van je bed’ wordt ervaren. Maar de wereld van sociale zekerheid is juist dichtbij, en raakt ons allemaal. Hoewel sociale zekerheid een stoffig imago heeft, is het in de praktijk een wezenlijk onderdeel van ons welzijn. Voor werknemers, werkgevers en onze maatschappij.

20 jaar Robidus: wat is er veranderd?

In de beginjaren hield Robidus zich vooral bezig met het binnenhalen van niet-geclaimde subsidies. De focus van Robidus is in de loop van de tijd verschoven van het terugkijken op wat is geweest, naar het vooruitkijken naar de toekomst. De subsidies en regelingen die er beschikbaar zijn, zien we nu als middel om onze missie waar te maken: ervoor zorgen dat iedereen op zijn of haar manier mee kan blijven doen op de arbeidsmarkt. Dit door middel van inkomenszekerheid en arbeidsperspectief.

We geloven erin dat de kans op uitval kleiner is, als je eerder werkt aan arbeidsperspectief. De wereld om ons heen verandert continu, maar werken blijft de beste vorm van sociale zekerheid, met een sociaal vangnet of stimulans voor wie dat echt nodig heeft. Het is en blijft een uitdaging om dit uitgangspunt in de praktijk door te voeren. Wat betekent dit als werkgever voor de betrokkenheid bij je werknemer? Waar stopt u met helpen en begint de eigen verantwoordelijkheid? Wanneer bespreek je dit met elkaar? Bij Robidus werken we er hard aan om het arbeidsperspectief voor werknemers in Nederland te blijven vergroten. We focussen hierin op duurzame inzetbaarheid en re-integratie.

Meer focus op duurzame inzetbaarheid

In Nederland is er een sociaal systeem waar we trots op kunnen zijn. Voor bijna iedereen is er een vangnet als werken niet gaat. We betrekken mensen erbij in onze maatschappij en maken de werkgever financieel verantwoordelijk. Op die manier draagt iedereen zijn steentje bij. Er is ruimte voor werknemers om weer te re-integreren na een tijd van verzuim. Toch is het ook belangrijk om mensen bewust te maken van het feit dat een werkgever u niet verzorgt tot aan uw pensioen. Als werknemer heeft u de verantwoordelijkheid om te blijven ontwikkelen en zo te zorgen voor een persoonlijke toegevoegde waarde op de arbeidsmarkt.

De afgelopen jaren ligt de focus steeds meer op duurzame inzetbaarheid. Robidus heeft namelijk als ultiem doel om de sociale zekerheid voor werkend Nederland overbodig te maken. Dat is natuurlijk een utopie, er zullen altijd werknemers ziek worden of uitvallen. Deze werknemers moeten we dan vanuit onze maatschappelijke – en werkgevers – verantwoordelijkheid financieel ondersteunen én helpen bij het re-integreren. Als samenleving als geheel willen we werken aan duurzame inzetbaarheid. Dit is niet iets wat eenmalig plaatsvindt, maar heeft een structurele visie, met beleid, waar continuïteit in dienstverlening bij hoort. Als Robidus ondersteunen we daar graag bij.

Op de hoogte blijven van al het Nieuws rondom sociale zekerheid?

Vul hieronder uw gegevens in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief.

Word casemanager taakdelegatie

Word casemanager taakdelegatie

Wil je graag zieke medewerkers ondersteunen bij hun herstel, maar heb je nog geen ervaring als casemanager? Dan is dit jouw kans! Start bij Obra, de arbodienst van Robidus, met een uniek leer-werktraject. Leer het vak en ga direct aan de slag.