Word werkhervattingsspecialist bij Obra | De onafhankelijke arbodienst van Robidus

Klaar om verzuimbegeleiding anders te doen?

Bijdragen aan de inzetbaarheid van Nederland? Bij Robidus werk je samen met werkgevers en werknemers aan arbeidsperspectief.  Onze werkhervattingsspecialisten zetten zich in om werknemers duurzaam te laten re-integreren op de arbeidsmarkt. Past deze functie bij jou?

Verzuimbegeleiding net even anders

Het doel van onze verzuimbegeleiding is dat werknemers, die even niet in staat zijn om te werken, weer duurzaam aan de slag kunnen gaan. Als werkhervattingsspecialist werk jij in taakdelegatie van een bedrijfsarts. Door deze unieke werkwijze kunnen we de verzuimoorzaak snel achterhalen én starten we direct met een passende re-integratiebegeleiding.

Focus op de mens

Bij Obra staat een passende aanpak centraal. Ieder mens is uniek. Daarom is persoonlijke re-integratiebegeleiding randvoorwaardelijk om effectief te zijn. Als werkhervattingsspecialist kijk je naar de diverse factoren die van invloed zijn op het verzuim. Je kijkt hoe we deze factoren op de juiste manier kunnen beïnvloeden. Hierbij focussen we op de mogelijkheden, niet op de beperkingen. In deze functie denk je mee aan alternatieven of ander passend werk, zodat de verzuimende werknemer weer duurzaam aan de slag kan gaan.

ROBIDUS EN OBRA​

Obra is een onafhankelijke, gecertificeerde arbodienst en een dochterbedrijf van Robidus. 
Ze werken samen in de verzuimbegeleiding: Robidus voert de dienstverlening namens de werkgever uit,
terwijl Obra als onafhankelijke arbodienst contact heeft met de verzuimende werknemer.

Past het werken aan een duurzame re-integratie, gebaseerd op iemands mogelijkheden , bij jou?

Werken bij Robidus

Werken bij Robidus betekent:

PAST onze dienstverlening bij jou?

Pragmatisch

Pragmatisch

Word jij gelukkig als je voor anderen toegevoegde
waarde hebt?

Analytisch

Aandacht

Kun jij met gevoel van medeleven communiceren, maar ook makkelijk schakelen naar zakelijke communicatie? 

Sociaal

Samenwerken

Ben jij de verbinder die alle betrokkenen dezelfde richting op krijgt?

Trots

Toegewijd

Voel jij voldoening wanneer je werknemers, die even niet kunnen werken, weer vooruit helpt?

Past de functie van werkhervattingsspecialist bij jou?

In deze functie is het jouw doel om de verzuimende werknemer zo te begeleiden dat hij of zij weer aan de slag kan gaan. Je houdt hierbij rekening met individuele mogelijkheden of  beperkingen. Doordat je werkt in taakdelegatie van de bedrijfsarts mag je met de werknemer praten over zijn of haar medische situatie. In het eerste telefonische consult mag je direct vragen stellen over de verzuimoorzaak. Dit versnelt het traject aanzienlijk, want er hoeft niet gewacht te worden op een fysiek consult (dit duurt vaak tot een aantal weken). Als werkhervattingsspecialist start je direct met adequate verzuimbegeleiding. Daarna houd je regelmatig contact met de verzuimende werknemer.  

Juiste interventie op het juiste moment 

Om de inzetbaarheid van werknemers te vergroten maken we gebruik van interventies. De verzuimoorzaak bepaalt wat de juiste interventie is. Op basis van het persoonlijke contact maak je als werkhervattingsspecialist een inschatting voor het juiste moment voor de interventie.

werkhervattingsspecialist
Werkhervattingsspecialist

Kenmerken van een werkhervattingsspecialist: