Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Nieuws

Wijziging SPL ivm coronacrisis

Als een werkgever een praktijk- of leerwerkplaats aanbiedt, kunnen zij in aanmerking komen voor de Subsidieregeling Praktijkleren. De hoogte van deze subsidie is afhankelijk van een aantal factoren, maar bedraagt maximaal € 2.700 per praktijk- of leerwerkplaats. De subsidie dient aangevraagd te worden bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en moet uiterlijk 16 september 2020 om 17:00 uur zijn ingediend. Uitbetaling van de subsidie vindt aan het einde van het jaar plaats.

Voorschot aanvragen

Vanwege de coronacrisis heeft de RVO bekend gemaakt dat werkgevers vanaf 25 mei een voorschot aan kunnen vragen voor praktijkleerplaatsen in het mbo. De RVO biedt werkgevers een voorschot aan om ze tijdens de coronacrisis tegemoet te komen en te bevorderen dat werkgevers praktijkleerplaatsen binnen het mbo aan blijven bieden.

Het voorschot kan alleen worden aangevraagd voor mbo praktijkleerplaatsen voor de periode van het schooljaar 2019/2020 tot het moment van de invoering van de coronamaatregelen op 16 maart 2020. Let daarbij wel op, als een werkgever gebruik maakt van de voorschotregeling moet er alsnog een definitieve aanvraag worden ingediend bij het RVO. De definitieve aanvraag dient uiterlijk 16 september 2020 om 17:00 uur te zijn ingediend.

Geen begeleiding toch subsidie

Naast de mogelijkheid om een voorschot aan te vragen zal het RVO soepel omgaan met het vaststellen van het aantal weken waarin een werkgever een leerling begeleidt. Indien een werkgever te maken heeft gehad met een gedwongen sluiting tot 19 mei zal in deze weken geen begeleiding hebben plaatsgevonden. Deze weken mag de werkgever echter nu wel opvoeren in de subsidieaanvraag als begeleide weken. Ditzelfde geldt voor werkgevers die er zelf voor hebben gekozen om het bedrijf te sluiten in verband met de RIVM voorschriften. Ook voor deze werkgevers geldt dat de weken waarin een leerling niet begeleid is, ook voor subsidie in aanmerking komen.

Op de hoogte blijven van al het Nieuws rondom sociale zekerheid?

Vul hieronder uw gegevens in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief.

Maandelijks het laatste nieuws in uw mailbox

Word casemanager taakdelegatie

Wil je graag zieke medewerkers ondersteunen bij hun herstel, maar heb je nog geen ervaring als casemanager? Dan is dit jouw kans! Start bij Obra, de arbodienst van Robidus, met een uniek leer-werktraject. Leer het vak en ga direct aan de slag.