Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Nieuws

Wijziging ouderschapsverlof

Het kabinet bereidt een wetsvoorstel voor om gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof in te voeren vanaf 2022.

Het kabinet beoogt om betaald ouderschapsverlof in te voeren, als vervolg stap na het recent uitgebreide geboorteverlof. Dit zou ouders meer rust en tijd moeten geven om er in de eerste fase na de geboorte te zijn voor hun kind. Daarnaast heeft de maatregel een positieve invloed op de gelijke verdeling van werk- en zorgtaken tussen de ouders.

Het betaald ouderschapsverlof zou in moeten gaan per augustus 2022 en betreft een uitkering voor 9 van de huidige 26 weken ouderschapsverlof van 50% van het (maximum) dagloon.  Het verlof dient in het eerste jaar na de geboorte van het kind te worden opgenomen. De reden hierachter is dat vooral in deze periode de opname van verlof voor beide ouders bijdraagt aan een evenwichtige verdeling van arbeid en zorg.

Het wetsvoorstel ‘ouderschapsverlof’ wordt na de zomer 2020 aan de Tweede Kamer gestuurd. Met dit wetsvoorstel wordt ook invulling gegeven aan de Europese richtlijn over de minimumeisen voor de verlofregels die moeten gelden voor alle medewerkers binnen de EU. In deze richtlijn is de maatregel opgenomen dat beide ouders minimaal 4 maanden ouderschapsverlof op moeten kunnen nemen, waarvan 2 maanden betaald. De hoogte van de loondoorbetaling / de uitkering moet op adequaat niveau zijn.

WILT U MEER INFORMATIE? NEEM DAN CONTACT MET ONS OP.

Whitepaper benutten regelgeving

Wat vindt u in deze whitepaper?

Op de hoogte blijven van al het Nieuws rondom sociale zekerheid?

Vul hieronder uw gegevens in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief.

Maandelijks het laatste nieuws in uw mailbox

Word casemanager taakdelegatie

Wil je graag zieke medewerkers ondersteunen bij hun herstel, maar heb je nog geen ervaring als casemanager? Dan is dit jouw kans! Start bij Obra, de arbodienst van Robidus, met een uniek leer-werktraject. Leer het vak en ga direct aan de slag.