Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Nieuws

WIA-voorschot tot 2022 niet voor rekening eigenrisicodrager

Het UWV is niet altijd in staat binnen de wettelijke termijn een WIA-beoordeling af te kunnen geven. Werknemers die wachten op een beoordeling ontvangen een voorschot.  Wat betekent zo’n WIA-voorschot voor de werkgever die eigenrisicodrager is?

De Centrale Raad van Beroep (CRvB) heeft geoordeeld dat het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) de voorschotten op arbeidsongeschiktheidsuitkeringen niet mocht verhalen op een schoonmaakbedrijf dat eigenrisicodrager is.

Dit oordeel geldt alleen voor zaken die spelen vóór de aanpassing van de wet Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen (WIA) per 1 januari 2022. In de WIA tot 1 januari 2022 staat namelijk niet dat voorschotten op een WIA-uitkering onder het eigen risico van de eigenrisicodrager vallen.

Op 1 januari 2022 is de WIA gewijzigd en is in de WIA een bepaling opgenomen die gaat over het in rekening brengen van voorschotten bij eigenrisicodragers. Daarom adviseert Robidus eigenrisicodragers om een voorschotbeschikking vanaf 1 januari 2022 te betalen.

Wat betekent een WIA-voorschot voor de zieke werknemer? Ook hier geldt een speciale regeling. Lees de toelichting

Op de hoogte blijven van al het Nieuws rondom sociale zekerheid?

Vul hieronder uw gegevens in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief.

Word casemanager taakdelegatie

Word casemanager taakdelegatie

Wil je graag zieke medewerkers ondersteunen bij hun herstel, maar heb je nog geen ervaring als casemanager? Dan is dit jouw kans! Start bij Obra, de arbodienst van Robidus, met een uniek leer-werktraject. Leer het vak en ga direct aan de slag.