Word WIA casemanager bij Robidus

Past het werken met mensen beter bij jou?

Bijdragen aan de inzetbaarheid van Nederland? Bij Robidus werk je samen aan arbeidsperspectief. Onze WIA casemanagers zetten zich in om werknemers snel én duurzaam te laten re-integreren op de arbeidsmarkt. Past deze functie bij jou?

WIA in het kort

De wetgeving rondom de WIA zorgt ervoor dat arbeidsongeschikte werknemers een uitkering ontvangen. Veel gedeeltelijk arbeidsongeschikten benutten de mogelijkheden die zij nog wel hebben om te werken nauwelijks. Hierdoor gaan werknemers niet alleen fors achteruit op het inkomen, ze kunnen ook in een sociaal isolement raken. Als WIA casemanager zorg jij ervoor dat de werknemer zijn arbeidsmogelijkheden weer kan benutten. Want hoe langer iemand uit de running is, hoe lastiger het wordt om weer met passend werk aan de slag te gaan.

Focus op de mens

Preventie en re-integratie zijn persoonlijke trajecten. Ieder mens is uniek. Een individuele aanpak is daarom randvoorwaardelijk om effectief te zijn. Als WIA casemanager focus jij op het voorkomen van langdurige arbeidsongeschiktheid, door in een vroeg stadium een persoonlijke aanpak te realiseren. Op deze manier zorg jij ervoor dat hij of zij weer snel én duurzaam kan re-integreren.

Werken aan arbeidsperspectief en de WIA-instroom voorkomen?

Werken bij Robidus

Werken bij Robidus betekent:

PAST onze dienstverlening bij jou?

Pragmatisch

Pragmatisch

Word jij gelukkig als je voor anderen toegevoegde
waarde hebt?

Analytisch

Analytisch

Zoek jij zaken grondig uit en kun je op basis van feitelijke informatie advies geven?

Sociaal

Sociaal

Kun jij zakelijk zijn zonder de menselijke situatie uit het oog te verliezen? 

Trots

Trots

Voel jij voldoening wanneer je werknemers, die even niet kunnen werken, vooruit brengt?

Word jij WIA casemanager?

Jouw doel is voorkomen dat een werknemer instroomt in de WIA. Op deze manier verliest een werkgever geen cruciale medewerker en wordt de werknemer niet afhankelijk van een (tijdelijke) uitkering. Onze WIA casemanagers zijn tevens een sparringpartner voor de werkgever: jij geeft namelijk advies en handvatten om de langdurig zieke werknemer uitzicht te geven op werk. Jouw expertise is een combinatie tussen kennis over regelgeving en ervaring door best practices.

Kortom: maak het verschil voor de werkgever én werknemer. Juist bij complexe en langdurige verzuimdossiers breng je, met jouw kennis en kunde, weer beweging in de situatie. Op het juiste moment, kies je voor de juiste interventie. Hierdoor bied je de werknemer arbeidsperspectief en de werkgever een productieve werknemer.

WORD JIJ WIA CASEMANAGER?
Kenmerken van een WIA Casemanager

Kenmerken van een WIA casemanager: