Word WIA Specialist bij Robidus

Past het werken met
mensen beter bij jou?

Bijdragen aan de inzetbaarheid van Nederland? Bij Robidus werk je aan arbeidsperspectief. Als WIA Specialist zorg jij ervoor dat werknemers snel én duurzaam re-integreren op de arbeidsmarkt. Kom jij onze WIA-afdeling versterken? Ontdek hier welke functie bij jou past.

WIA in het kort

De Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen (WIA) zorgt ervoor dat arbeidsongeschikte werknemers een uitkering ontvangen. Veel gedeeltelijk arbeidsongeschikten benutten de mogelijkheden om te werken nauwelijks. Hierdoor gaan ze niet alleen fors achteruit in hun inkomen, maar raken ze soms ook in een sociaal isolement. Als WIA Specialist zorg jij ervoor dat de werknemer zijn arbeidsmogelijkheden weer benut. Want hoe langer iemand uit de running is, hoe lastiger het wordt om weer aan de slag te gaan.

Focus op de mens

Ieder mens is uniek: daarom zijn preventie en re-integratie zeer persoonlijke trajecten. Een individuele aanpak is randvoorwaardelijk om effectief te zijn. Als WIA Specialist focus jij op het voorkomen van langdurige arbeidsongeschiktheid, door in een vroeg stadium een persoonlijke aanpak te realiseren. Op deze manier zorg jij ervoor dat een zieke werknemer weer snel én duurzaam re-integreert op de arbeidsmarkt.

Ben jij onze nieuwe WIA Specialist?

Jij zorgt ervoor dat een zieke werknemer niet instroomt in de WIA. Zo verliest een werkgever geen cruciale medewerker en wordt de werknemer niet afhankelijk van een uitkering. Als WIA Specialist ben je tevens een sparringpartner voor de werkgever: je geeft namelijk advies en handvatten om de langdurig zieke werknemer uitzicht te geven op werk. Jouw expertise bestaat uit kennis over wet- en regelgeving en ervaring door best practices.

Zo maak jij het verschil voor werkgevers én werknemers. Juist bij complexe en langdurige verzuimdossiers breng je, met jouw kennis en kunde, weer beweging in de situatie. Op het juiste moment kies je voor de best passende interventie. Hierdoor bied je de werknemer arbeidsperspectief en de werkgever een productieve werknemer.

WORD JIJ WIA CASEMANAGER?
Kenmerken van een WIA Casemanager

Kenmerken van een WIA Specialist:

Werken bij Robidus betekent:

Werken bij Robidus

PAST onze dienstverlening bij jou?

Pragmatisch

Pragmatisch

Jij wordt gelukkig als je voor anderen van toegevoegde waarde bent.

Analytisch

Analytisch

Jij zoekt zaken grondig uit en geeft advies op basis van feitelijke informatie.

Sociaal

Sociaal

Jij geeft zakelijk advies, zonder de menselijke kant uit het oog te verliezen.

toegewijd

Toegewijd

Jij bent voldaan wanneer je werknemers, die even niet kunnen werken, vooruit helpt.

Heb jij ons dit te bieden

Wat vragen we van jou?

Ga voor een functie die bij jou past!