Casemanager worden bij Robidus | Opleidingstraject

Wil jij (leren) werken aan arbeidsperspectief?

Bijdragen aan de inzetbaarheid van Nederland; word casemanager. Bij Robidus kijken we altijd uit naar nieuw talent dat wil leren werken aan arbeidsperspectief. We bieden jou een opleidingstraject aan, zodat jij je kunt ontwikkelen tot volwaardig casemanager. Samen kijken we naar jouw kwaliteiten en interesses én welke functie daar het beste op aansluit. Interesse in deze overstap? We maken graag kennis met jou.

Casemanager:
Werken aan werk

Als casemanager help jij werknemers om hun inzetbaarheid te verbeteren. Je bent in staat om op het juiste moment nét dat extra zetje te geven, altijd met respect voor het individu. Dit realiseer je door telefonisch contact te houden met de zieke werknemer en werkgever. Dit is essentieel voor de stap naar nieuw werk of re-integratie. Met dit opleidingstraject werk je aan het arbeidsperspectief van anderen én van jezelf. Werken en leren gaan bij Robidus namelijk hand in hand.

Leren werken aan arbeidsperspectief

Heb jij affiniteit met verzuim en minimaal een hbo werk- en denkniveau? Dan is dit opleidingstraject geschikt voor jou. Je start de eerste twee weken met theorie. Dit kan gaan om kort verzuim, lang verzuim, ZW- en WGA-uitkeringsgerechtigden. Je wordt intensief begeleid door ervaren casemanagers. Samen kijken jullie waar jouw kwaliteiten liggen. Zodat je na jouw opleidingstraject start in een functie die écht bij jou past.

Casemanager worden bij Robidus?

PAST onze dienstverlening bij jou?

pragmatisch

Pragmatisch

Jij wordt gelukkig wanneer je voor anderen een toegevoegde waarde hebt.

Analytisch

Aandacht

Jij communiceert met compassie én blijft altijd duidelijk.

 
sociaal

Sociaal

Jij bent zakelijk zonder de menselijke situatie uit het oog te verliezen. 

 
toegewijd

Toegewijd

Jij voelt voldoening wanneer je werknemers, die even niet kunnen werken, vooruit brengt. 

 

Casemanagers aan het woord:

Benieuwd naar meer ervaringen?

Monique vertelt je in deze video meer over haar functie als casemanager bij Robidus:

Opleidingstraject casemanager

In de eerste twee weken staat de theorie centraal. Hierna ga je deze kennis direct toepassen in de praktijk. In deze periode wordt leren gecombineerd met werken en start je in de rol als beginnend casemanager. Uiteraard gebeurt dit onder begeleiding van ervaren coaches en casemanagers. Zij zorgen er het hele traject voor dat jij je optimaal kunt ontwikkelen tot volwaardig casemanager. 

Tijdens de theorie komen er onderwerpen als de Wet verbetering poortwachter, Ziektewet, het eigenrisicodragerschap en privacywetgeving uitgebreid aan bod. Daarnaast trainen we je in de soft skills; communicatieve vaardigheden, adviesvaardigheden en telefoongesprekken voeren. Want hoe ga je om als een werknemer weerstand biedt of hoe rapporteer je aan een werkgever zonder dat dit de privacy van een werknemer schendt? Vervolgens kijken we samen naar jouw kwaliteiten. Welke vorm van verzuim past bij jou als casemanager? Uiteindelijk ga je aan het werk als casemanager voor verzuim of de Ziektewet. 

Dankzij onze samenwerking met CS Opleidingen is Robidus geaccrediteerd tot bevoegde onderwijsinstelling voor de opleiding Regie op Verzuim. Het opleidingstraject succesvol afgerond? Dan bieden we je de mogelijkheid om het diploma Register Specialistisch Casemanagement (ROV) te behalen.

Leren werken aan arbeidsperspectief?

opleidingstraject casemanager
casemanager

Werken bij Robidus betekent: