Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Blog

Werkgeluk begint bij vertrouwd advies

De laatste jaren is het verzuimpercentage in Nederland ieder kwartaal gestegen en komt in 2023 zelfs op 5,6% uit. Dit heeft te maken met verschillende factoren. De werkdruk is vaak hoog, het is voor werknemers lastig om een goede balans tussen werk en privé te vinden en de drempel om hulp of advies te vragen is vaak hoog. Toch kan verzuim en uitval vaak worden voorkomen wanneer er een preventieve aanpak is voor werknemers. LifeCheck gelooft erin dat het nooit te vroeg is voor een vertrouwd advies. In deze blog nemen we je mee in wat dit betekent en welke rol u hier als werkgever in heeft.

Voorkomen is altijd beter dan genezen

Het is misschien een oud gezegde, maar in de basis klopt het nog steeds. Voorkomen is beter dan genezen. Ook als het om uw werknemers gaat. Hoewel veel uitgevallen werknemers na een re-integratietraject weer terug kunnen keren op de werkvloer, is het voorkomen van uitval beter. Door het geven van advies, het ondersteunen bij vragen en het coachen bij verandering voorkomt LifeCheck dat uw werknemers vastlopen.

Als werkgever wilt u natuurlijk dat werknemers gelukkig zijn, en zich fijn voelen bij wat ze doen. U probeert daarbij op alle mogelijke manieren te ondersteunen, en zo het welzijn van zowel de werknemers als uw organisatie te behouden en te verbeteren. Ook vanuit dit perspectief is voorkomen beter dan genezen. Het beantwoorden van vragen en het geven van advies is vaak een stuk sneller en goedkoper dan een re-integratietraject die niet alleen u, maar ook uw werknemer veel energie kost.

Waarom LifeCheck

Als werknemers rondlopen met vragen over hun gezondheid of stress ervaren, kan het best lastig zijn om het gesprek aan te gaan met iemand binnen de organisatie. De werknemer voelt misschien een stukje schaamte, of is bang dat het invloed heeft op zijn werkzaamheden.

LifeCheck biedt hier een oplossing. Uw werknemer kan met problemen of vragen over bijvoorbeeld voeding, of stoppen met roken terecht bij gedegen professionals. In het gesprek ontvangt uw werknemer vertrouwd advies met handvatten die ze kunnen inzetten in hun dagelijks leven. Op die manier zijn ze in staat om beter op hun voeding te letten, leren ze omgaan met stress of worden ze gecoacht bij problemen. Werkgevers krijgen een gezondere en gelukkigere werknemer voor terug, waarbij de kans op verzuim of uitval verkleind wordt.

Meer dan alleen vertrouwd advies

Het uitgangspunt van LifeCheck is ‘het is nooit te vroeg voor vertrouwd advies’. Vanuit daar willen we de drempel naar hulp, een luisterend oor of coaching verlagen. Op die manier zorgen we ervoor dat werknemers in Nederland zich niet alleen fitter, gezonder en fijner voelen, maar ook beter om kunnen gaan met stress en druk waardoor ze meer werkgeluk ervaren.

LifeCheck is een initiatief van Robidus.

Op de hoogte blijven van al het Nieuws rondom sociale zekerheid?

Vul hieronder uw gegevens in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief.

Word casemanager taakdelegatie

Word casemanager taakdelegatie

Wil je graag zieke medewerkers ondersteunen bij hun herstel, maar heb je nog geen ervaring als casemanager? Dan is dit jouw kans! Start bij Obra, de arbodienst van Robidus, met een uniek leer-werktraject. Leer het vak en ga direct aan de slag.