Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Blog

VVT organisaties moeten voor 1 oktober nieuwe verzekering sluiten

Tijdens de COVID-pandemie is duidelijk geworden dat zorgmedewerkers behoudens gezondheidsrisico’s ook een behoorlijk inkomensrisico lopen. Mede op basis hiervan hebben CAO-partijen in de nieuwe VVT-CAO maatregelen genomen om die risico’s te beperken.

Vanaf 1 oktober aanstaande is volgens de nieuwe VVT-CAO een gecombineerde WGA-hiaat en private aanvulling WW van kracht. Deze regeling houdt in dat al uw werknemers verplicht deelnemer zijn aan de collectieve aanvullende WGA- en WW-hiaatverzekering. Hierdoor wordt voorkomen dat het inkomen drastisch lager wordt bij arbeidsongeschiktheid.

Wijziging in de nieuwe VVT-CAO met betrekking tot de inkomensrisico’s:

  1. Zorgmedewerkers krijgen een verplichte aanvullende WGA-hiaat dekking. Deze is nu nog vrijwillig.
  2. Alle leden binnen de VVT-branche gaan de huidige Private Aanvulling WW (PAWW)-regeling zelf uitvoeren via een private verzekeraar. Nu wordt deze nog uitgevoerd door de landelijke Stichting PAWW.

Private verzekering

Zowel de WGA-hiaat als de WW-aanvulling worden dus privaat verzekerd. Voor alle werkgevers in de VVT is dan ook van belang om een verzekering af te sluiten dan wel aan te passen, de wijziging te implementeren en de uitvoering te regelen.

Deadline 1 oktober 2022

De private verzekering moet geregeld zijn op 1 oktober. Dit betekent weinig tijd, terwijl er veel van u verwacht wordt. Robidus heeft daarom specifieke online sessies georganiseerd waarin we VVT-organisaties informeren over de CAO-verplichting en praktische tips geven om tijdig te voldoen aan deze verplicht.

Bent u werkzaam in de VVT-sector en wilt u meer weten over deze wijzigingen? Volg één van onze online sessies.

WILT U MEER INFORMATIE? NEEM DAN CONTACT MET ONS OP.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Op de hoogte blijven van al het Nieuws rondom sociale zekerheid?

Vul hieronder uw gegevens in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Maandelijks het laatste nieuws in uw mailbox

Word casemanager taakdelegatie

Wil je graag zieke medewerkers ondersteunen bij hun herstel, maar heb je nog geen ervaring als casemanager? Dan is dit jouw kans! Start bij Obra, de arbodienst van Robidus, met een uniek leer-werktraject. Leer het vak en ga direct aan de slag.