Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Nieuws

Verzuimrecord derde kwartaal

Ten opzichte van het derde kwartaal 2019 is het ziekteverzuim gestegen naar 4,4%. De stijging deed zich voor in alle sectoren, behalve bij het onderwijs, openbaar bestuur en de overheid.

Corona effect?

Vanwege privacyregels wordt de verzuimoorzaak niet gevraagd, waardoor een feitelijke onderbouwing van de link met corona niet vast te stellen is. In het derde kwartaal zien we namelijk sinds 2017 al een lichte jaarlijkse stijging (2017: 3,7%; 2018: 3,9%; 2019: 4% en in 2020 4,4%). Aan de andere kant: ook in het eerste en tweede kwartaal van 2020 waren de verzuimcijfers fors hoger dan de jaren ervoor.

CBS verzuimpercentages Q3
CBS verzuimpercentages Q3

(Bron afbeelding: CBS)

Onderzoek inzetbaarheid

In samenwerking met HR Praktijk hebben we 120 HR-professionals gevraagd wat zij doen om werknemers inzetbaar te houden en verzuim te voorkomen. Uit dit onderzoek bleek al dat HR-professionals zich zorgen maken omtrent fysieke en mentale gezondheid van hun medewerkers.

Wilt u weten wat HR-professionals doen om verzuim te voorkomen, download dan het onderzoeksrapport.

Op de hoogte blijven van al het Nieuws rondom sociale zekerheid?

Vul hieronder uw gegevens in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief.

Maandelijks het laatste nieuws in uw mailbox

Word casemanager taakdelegatie

Wil je graag zieke medewerkers ondersteunen bij hun herstel, maar heb je nog geen ervaring als casemanager? Dan is dit jouw kans! Start bij Obra, de arbodienst van Robidus, met een uniek leer-werktraject. Leer het vak en ga direct aan de slag.