Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Nieuws

Verhoging Subsidieregeling praktijkleren

Het budget van de Subsidieregeling praktijkleren is opgehoogd voor de schooljaren 2020/2021 en 2021/2022 met respectievelijk 73 miljoen en 61 miljoen.

Redenen hiervan zijn dat de afgelopen jaren het normbedrag niet meer kon worden uitgekeerd en anderzijds de druk op het onderwijs vanuit de coronacrisis.

Het Nationaal Programma Onderwijs is het steunprogramma voor herstel en perspectief in verband met de coronacrisis. Door de coronacrisis treedt er bij studenten vertraging op door gebrek aan stages en lesuitval. Daarnaast is de arbeidsmarkt ongunstiger geworden voor studenten, waardoor er extra belang wordt gehecht aan de aansluiting van studenten op de arbeidsmarkt.

Volgens berekeningen wordt het met het hogere budget mogelijk het maximale bedrag van €2.700 per leerling per jaar te kunnen uitkeren. Echter, indien het totale budget wordt overschreden en het aantal aanvragen hoger ligt dan berekend, kunnen de normbedragen ook lager uitkomen dan €2.700.

Vanaf 2 juni 2021 kunt u de subsidie aanvragen. Klik hier voor meer informatie.

Op de hoogte blijven van al het Nieuws rondom sociale zekerheid?

Vul hieronder uw gegevens in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief.

Maandelijks het laatste nieuws in uw mailbox

Word casemanager taakdelegatie

Wil je graag zieke medewerkers ondersteunen bij hun herstel, maar heb je nog geen ervaring als casemanager? Dan is dit jouw kans! Start bij Obra, de arbodienst van Robidus, met een uniek leer-werktraject. Leer het vak en ga direct aan de slag.