Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Nieuws

UWV versoepelt regeling

Indien de werkgever op basis van gegronde reden kan aantonen dat het niet mogelijk was om aan de gestelde eisen te voldoen zal UWV geen (administratieve) loonsanctie opleggen.

Aanleiding voor de versoepeling is de coronacrisis. UWV heeft dit vastgelegd in een addendum op de Werkwijze Poortwachter.

Door de door het RIVM opgelegde maatregelen kan bijvoorbeeld het re-integratietraject niet overeenkomstig het plan worden uitgevoerd. Het is van belang dat u in uw re-integratiedossier bijhoudt of de coronacrisis gevolgen had voor de re-integratiebegeleiding.

Vervallen loonsanctie

Normaliter volgt er een loonsanctie als blijkt dat het re-integratieverslag niet compleet is, dan wel niet alle documenten tijdig zijn opgesteld. Deze toetsing vindt plaats na twee jaar ziekteverzuim.  

De werkgever die niet voldoet aan bovenstaande en kan aantonen dat dit het gevolg was van de coronacrisis krijgt geen  (administratieve) loonsanctie opgelegd. U moet goed onderbouwen waarom u niet kon voldoen aan de voorschriften.  Het UWV kan uw redenen ongegrond verklaren, waardoor er alsnog een (administratieve) loonsanctie volgt.

Klik hier om het addendum te lezen op de website van UWV.

Op de hoogte blijven van al het Nieuws rondom sociale zekerheid?

Vul hieronder uw gegevens in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief.

Maandelijks het laatste nieuws in uw mailbox

Word casemanager taakdelegatie

Wil je graag zieke medewerkers ondersteunen bij hun herstel, maar heb je nog geen ervaring als casemanager? Dan is dit jouw kans! Start bij Obra, de arbodienst van Robidus, met een uniek leer-werktraject. Leer het vak en ga direct aan de slag.