Trendrapport Inzetbaarheid 2024

Onze stip op de horizon is arbeidsperspectief voor de werknemer. We zien de laatste periode dat het algemene Nederlandse verzuimpercentage daalt, maar het lang verzuim zien we maar oplopen.

We moeten het dus anders doen! Maar hoe?

 

Lees het volledige trendrapport voor meer inzichten en concrete oplossingen.

Trendrapport Inzetbaarheid 2024

Wanneer 8 op de 10 werknemers zegt een goede gezondheid te hebben, en ruim 80% van de beroepsbevolking enthousiast is over zijn/haar baan, waarom blijft het lange verzuim dan toch zo problematisch hoog? Hoe komt dat toch? Hoe kunnen we dat tij keren?

In het Trendrapport Inzetbaarheid geven we het antwoord.

Vraag eenvoudig het Trendrapport aan en wij sturen het gratis naar je toe.

in één minuut geregeld

Het Trendrapport Inzetbaarheid 2024 biedt inzicht in de huidige ontwikkelingen op het gebied van inzetbaarheid. Het is gebaseerd op gegevens verzameld onder HR-professionals en bouwt voort op een vergelijkbaar onderzoek dat vijf jaar geleden werd uitgevoerd. Hierdoor kunnen we de ontwikkeling in de inzetbaarheid volgen.

 

De onderzoeksresultaten worden verrijkt met inzichten uit andere vooraanstaande onderzoeken, zoals de Nationale Enquête Arbeidsmonitor, de bevindingen van TNO en gegevens van het CBS. Bovendien bevat het rapport een waardevolle bijdrage van de Erasmus Universiteit Rotterdam, waar werknemers zelf hebben gedeeld wat hen inzetbaar houdt in de steeds veranderende arbeidsmarkt.

in één minuut geregeld

Een paar highlights uit het onderzoek

13%

van de HR-professionals kent de verzuimrisico’s binnen de eigen organisatie. In 2019 was dit 20%.

75%

ziet mentale problemen als de grootste verzuimoorzaak. In 2019 was dit 48%.

€640

Dit is het gemiddeld inzetbaarheidsbudget per medewerker.

Slechts 15% van de werkgevers weet of dit goed besteed wordt.