Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Blog

Transitievergoeding bij herplaatsing

Bij ontslag op initiatief van de werkgever is een transitievergoeding verschuldigd. De werknemer die langdurig verzuimt kan de werkgever verzoeken het dienstverband te ontbinden onder uitbetaling van de transitievergoeding. Geldt dit ook voor herplaatsing in een andere functie met minder uren of een lager salaris?

De werknemer die als gevolg van een reorganisatie of gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid herplaatst wordt in een functie met minder uren, heeft recht op een transitievergoeding naar rato van het aantal “verloren” uren.

Een herplaatsing kan ook effect hebben op de hoogte van het salaris. De Hoge Raad oordeelde recent dat er geen sprake is van ontslag als een werknemer in een passende functie gaat werken, maar met een lager salaris.  Omdat de arbeidsovereenkomst niet (gedeeltelijk) wordt beëindigd is er ook geen recht op een transitievergoeding.

Advies Robidus consultant

Herplaatsing bij gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid biedt uw werknemer de kans om te blijven participeren op de arbeidsmarkt. De wijze van invulling van de herplaatsing heeft direct invloed op uw kosten:

Betekent herplaatsing structureel minder arbeidsuren dan bent u (naar rato) een transitievergoeding verschuldigd. Leidt de herplaatsing tot een zelfde aantal uren maar met een lager salaris dan bent u geen transitievergoeding verschuldigd.

Lees meer over de transitievergoeding op onze speciale themapagina. Klik hier.

WILT U MEER INFORMATIE? NEEM DAN CONTACT MET ONS OP.

Compensatie transitievergoeding

Wat vindt u in deze whitepaper?​

Op de hoogte blijven van al het Nieuws rondom sociale zekerheid?

Vul hieronder uw gegevens in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief.

Maandelijks het laatste nieuws in uw mailbox

Word casemanager taakdelegatie

Wil je graag zieke medewerkers ondersteunen bij hun herstel, maar heb je nog geen ervaring als casemanager? Dan is dit jouw kans! Start bij Obra, de arbodienst van Robidus, met een uniek leer-werktraject. Leer het vak en ga direct aan de slag.