SV ontwikkelingen

SV nieuws

De ontwikkelingen rondom de SV-regelingen volgen elkaar snel op. Op deze pagina houden we u op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen.

Tegemoetkoming loonkosten

Als gevolg van het coronavirus lijden veel organisaties omzetverlies, wat geleid heeft tot veel aanvragen werktijdverkorting en zelfs tot beëindiging van flexcontracten. Om zoveel mogelijk banen te beschermen heeft de regering een noodfonds in het leven geroepen. Een van de maatregelen is een tegemoetkoming voor werkgevers in loonkosten om ontslagen te voorkomen.

Om werkgevers in deze moeilijke tijd financieel te ondersteunen, biedt de overheid bedrijven een tegemoetkoming aan. Voorwaarde is dat de organisatie een omzetverlies van minimaal 20% heeft sinds 1 maart 2020.

Werkgevers die de tegemoetkoming ontvangen kunnen daarmee de lonen gewoon doorbetalenen zo worden ontslagen voorkomen.

Tegemoetkoming

Het bedrijf ontvangt gedurende 3 maanden een bedrag ter waarde van maximaal 90% van de loonsom. In de berekening van de loonsom worden ook de salarissen van flex-medewerkers en medewerkers met een oproepovereenkomst meegenomen.

Aanvraag

De aanvraagprocedure loopt via UWV. De regeling wordt nu verder uitgewerkt.


Heeft u een specifieke vraag? Stel deze via het online vragenformulier of bel met: 088 – 91 99 377. De Robidus specialisten zijn te bereiken van maandag tot en met vrijdag, tussen 09:00 en 17:00 uur.

 

Contactformulier

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.