Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Nieuws

PSO-certificaat voor Robidus

Arbeidsperspectief is een belangrijk begrip voor Robidus. Arbeidsperspectief betekent dat iedereen, op basis van individuele mogelijkheden en rekening houdend met de beperkingen, in staat is om het eigen inkomen te (blijven) verdienen. Vandaar dat Robidus trots is dat zij met haar continue inspanningen om het arbeidsperspectief in Nederland te vergroten de tweede trede van de PSO-ladder heeft bereikt.

Het creëren van (meer) werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt is een belangrijk onderwerp in onze maatschappij en in het overheidsbeleid. Werken verhoogt namelijk iemands welzijn, levert meerwaarde, het gevoel ergens te horen. De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is het meetinstrument en keurmerk van TNO dat objectief inzichtelijk maakt hoe een organisatie hier mee omgaat. 

Robidus wil mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie op een duurzame en kwalitatief goede wijze aan werk helpen. Dit doen we bijvoorbeeld door nieuwe medewerkers een buddy toe te wijzen die hen begeleidt in de eerste periode, we passen indien nodig de werkplek aan of we passen de werkzaamheden aan op basis van de individuele mogelijkheden.

Onafhankelijke audit

Een onafhankelijke audit heeft onderzocht welke inspanningen Robidus op het terrein van Sociaal Ondernemen heeft verricht. Hieruit blijkt dat Robidus goed op weg is en de tweede trede van de PSO-normering heeft bereikt. Een resultaat waar we trots op zijn.

HR-directeur Gaby Wilbrenninck: “We willen elke Robidus-medewerker een prettige werkomgeving bieden, waar het individu in zijn kracht wordt gezet. We zien dat een divers personeelsbestand daarbij helpt. Juist door die diversiteit zien we alle medewerkers opbloeien en trots uitstralen.”

Dienstverlening

Tevens stimuleert Robidus leveranciers en andere partijen om sociaal te ondernemen. We hebben speciaal opgeleide PSO-consultants die werkgevers helpen bij het vormgeven van een inclusief personeelsbeleid. 

Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Op de hoogte blijven van al het Nieuws rondom sociale zekerheid?

Vul hieronder uw gegevens in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief.

Word casemanager taakdelegatie

Word casemanager taakdelegatie

Wil je graag zieke medewerkers ondersteunen bij hun herstel, maar heb je nog geen ervaring als casemanager? Dan is dit jouw kans! Start bij Obra, de arbodienst van Robidus, met een uniek leer-werktraject. Leer het vak en ga direct aan de slag.