Verplichte private verzekering voor VVT per 1 oktober

Tijdens corona is duidelijk geworden dat zorgmedewerkers, naast een gezondheidsrisico, een groot inkomensrisico lopen. Mede op basis hiervan hebben CAO-partijen in de sector Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg (VVT) per 1 oktober maatregelen genomen om dit inkomensrisico te beperken. 

Weten wat u moet regelen? Meld u aan voor onze online sessie op dinsdagmiddag 16, 23  of 30 augustus 

CAO VVT: wijzigingen per 1 oktober

VVT-werknemers krijgen een verplichte aanvullende WGA-hiaatdekking. Momenteel is deze dekking nog vrijwillig. Alle leden binnen de VVT-branche gaan tevens de huidige Private Aanvulling WW, de zogenoemde PAWW-regeling zelf uitvoeren via een private verzekeraar. 

Op weg naar 1 oktober

Voor de gecombineerde private WGA-hiaat en WW-aanvulling wordt een nieuwe verzekering ontwikkeld. Deze verzekering, in de vorm van een mantelcontract, wordt op 1 september geïntroduceerd. Dit betekent dat u slechts één maand heeft om: offertes op te vragen, uw werknemers te informeren en de verzekering af te sluiten en te implementeren. 

Als VVT-organisatie goed voorbereid zijn op 1 oktober? Volg de online sessie!

Online sessie nieuwe CAO VVT

Jeroen Lansu, specialist bij Robidus, praat werkgevers in de VVT-sector in 45 minuten bij over alle ins en outs rondom deze nieuwe CAO-verplichting.

Checklist: dit moet u doen voor 1 oktober!

VVT-werkgevers moeten een private WGA-hiaat en aanvulling WW-verzekering geregeld hebben voor alle werknemers. In hoofdlijnen betekent dit: 

  • Controleer of uw huidige WGA-hiaat past binnen de nieuwe CAO. Inventariseer welke werknemers  afstand hebben gedaan van de huidige vrijwillige WGA-hiaat.
  • Informeer uw zorgmedewerkers over de aanstaande wijzigingen. 
  • Vraag offertes op bij verzekeraars. 
  • Beoordeel offertes en voorwaardes van de verzekeringen.
  • Sluit een nieuwe verzekering af en implementeer deze binnen uw organisatie.
 

En dat allemaal voor 1 oktober! Laat Robidus u hierbij ondersteunen! 

Hier leest u meer over onze dienstverlening.

Robidus ondersteunt u bij deze regelgeving

U moet in een korte tijd veel te regelen! Robidus biedt u daarom een unieke dienstverlening van A tot Z: van marktonderzoek en het afsluiten van de beste verzekering tot en met een op maat gemaakte website en helpdesk om uw medewerkers goed en volledig te informeren. We bieden als enige partij claimactivering aan. Hiermee borgen we dat iedereen die recht heeft op een WGA-aanvulling deze ook daadwerkelijk ontvangt.

 
Overstapservice Robidus: 
Indien u al een WGA-hiaatverzekering heeft, moet u tevens een verzekering afsluiten voor de Private Aanvulling WW én voor de werknemers die niet deelnemen aan de huidige vrijwillige WGA-hiaatverzekering.  U heeft dan (tijdelijk) drie verzekeringen. Op het moment dat uw huidige WGA-hiaatverzekering afloopt, bent u verplicht om deze verzekering toe te voegen aan de nu te sluiten verzekering. Ook dit regelt Robidus voor u. 

Robidus is marktleider in de VVT-sector op het gebied van inkomensverzekeringen. We mogen ruim 35% van alle grote VVT-instellingen in Nederland tot onze relatie rekenen en hebben hierdoor erg veel ervaring met uw sector. Vandaar dat Robidus u als geen ander kan ontzorgen bij deze verplichte verandering. 

Zorg dat u niet te laat bent!

Wacht niet op de definitieve uitwerking van de verzekeringsoplossing per 1 september, maar start nu al met uw voorbereidingen. Robidus ontzorgt u hierbij zodat u in september alleen maar een keuze hoeft te maken. 

Meld u aan voor onze online sessie met onze specialist Jeroen Lansu! 

Online sessie nieuwe CAO VVT

Jeroen Lansu, specialist bij Robidus, praat u in 45 minuten bij over alle ins en outs rondom deze nieuwe CAO-verplichting.

Direct geholpen worden?
Neem contact met ons op!

Bent u VVT-werkgever? 

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.