De nieuwe CAO VVT: volg onze online sessie over de mantelverzekering

Tijdens corona is duidelijk geworden dat zorgmedewerkers, naast een gezondheidsrisico, een groot inkomensrisico lopen. Daarom hebben CAO-partijen in de sector Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg (VVT) per 1 oktober maatregelen genomen om dit inkomensrisico te beperken.

Houd deze pagina in de gaten om op de hoogte te blijven wanneer er eventuele nieuwe sessies beschikbaar komen, of neem contact op met onze specialist!

CAO VVT: een nieuwe mantelverzekering per 1 oktober 2022.

VVT-werknemers krijgen een verplichte aanvullende WGA-hiaatdekking. Momenteel is deze dekking nog vrijwillig. Alle VVT-organisaties gaan ook de huidige Private Aanvulling WW (PAWW) zelf uitvoeren via een private verzekeraar.

Voor de gecombineerde private WGA-hiaat en WW-aanvulling wordt een nieuwe verzekering ontwikkeld. De “Loyalis Inkomenszekerheid VVT”-verzekering is op 31 augustus geïntroduceerd. Dit betekent dat u één maand heeft om offertes op te vragen, uw werknemers te informeren en de verzekering af te sluiten en te implementeren.

Als VVT-organisatie goed voorbereid zijn op 1 oktober? Houd deze pagina in de gaten om op de hoogte te blijven wanneer er eventuele nieuwe sessies beschikbaar komen, of neem contact op met onze specialist!

Online sessie nieuwe CAO VVT

Jeroen Lansu, specialist bij Robidus, praat VVT-werkgevers bij over de nieuwe CAO-VVT. Meld u hieronder aan voor één van de online sessies.