Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Blog

Meldingsplicht LKS vervalt bij NOW-regeling

In de NOW regeling staat de verplichting opgenomen dat wanneer een werkgever loonkostensubsidie vanuit de gemeente ontvangt, de werkgever bij de desbetreffende gemeente moet melden dat zij de NOW subsidie hebben aangevraagd bij UWV. Dit om er voor te zorgen dat de gemeente de loonkostensubsidie lager vast kan stellen om op deze manier de dubbele financiering van loonkosten voor deze groep te voorkomen.

Recent is echter gebleken dat de verrekening van de NOW subsidie moeilijk, dan wel niet uitvoerbaar is. Om dit mogelijk te kunnen maken moet er een aanpassing plaatsvinden in de uitvoeringssystemen van gemeente. Vanwege de kosten die dit met zich mee brengt heeft Staatssecretaris van Sociale Zaken Van Ark besloten om af te zien van deze verrekening. Naast de kosten die aanpassing van het systeem met zich mee brengt stelt Van Ark ook dat de kosten die verrekend zouden gaan worden beperkt zijn.

Als een werkgever gebruik maakt van de NOW regeling, dan komt dus de meldingsplicht voor werkgevers die loonkostensubsidie ontvangen vanuit de gemeente te vervallen. De regeling zal worden aangepast.

NOW hulplijn van Robidus

Luister ook eens naar onze podcast: Wat Werkt. Hier vertelt Danielle Thijssen nog meer in detail over de NOW. Heeft u vragen over de noodmaatregel? Dan staan de NOW-consultants van Robidus voor u klaar. Ze zijn te bereiken via de hulplijn: 088 – 91 99 377 of bekijk de FAQ of het berekeningsmodel op onze pagina over het Noodfonds.

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook

Op de hoogte blijven van al het Nieuws rondom sociale zekerheid?

Vul hieronder uw gegevens in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.