Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nieuws

NOW 3de tranche

De regering heeft bekend gemaakt dat er een derde noodpakket komt en dat de NOW regeling verlengd wordt. De derde tranche van de NOW loopt vanaf 1 oktober tot en met 30 juni 2021 en zal worden verspreid over 3 tijdvakken van 3 maanden. De aanvraag voor het eerste tijdvak van de derde tranche kan vanaf medio november worden ingediend.

De exacte voorwaarden voor de derde tranche worden op dit moment nader uitgewerkt. Wat al wel duidelijk is dat in het eerste tijdvak geldt de regeling voor alle werkgevers met een (verwacht) omzetverlies van ten minste 20%. Vanaf het tweede tijdvak – vanaf januari – wordt dit verhoogd naar 30% omzetverlies.

De werkgever kan een tegemoetkoming in de loonkosten ontvangen, waarbij het maximale vergoedingspercentage het percentage van de totale loonsom is in geval van een omzetverlies van 100%. Dit vergoedingspercentage wordt per tijdvak langzaam afgebouwd. Die afbouw ziet er als volgt uit: In het eerste tijdvak bedraagt het maximale vergoedingspercentage 80%, in het tweede tijdvak 70% en in het derde tijdvak 60%.

Meestgestelde vragen

Onze specialisten hebben de meest voorkomende vragen over de regeling Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW) met de antwoorden voor u verzameld in dit document.

Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan direct contact op met de Robidus NOW consultant op telefoonnummer 088 – 91 99 337.

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook

Op de hoogte blijven van al het Nieuws rondom sociale zekerheid?

Vul hieronder uw gegevens in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.