Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Cover
Geef richting aan de WW
Uitvoeren verplichtingen WW-eigenrisicodrager Door de juiste begeleiding snel aan het werk
Download whitepaper
Lees de ervaringen
Het WW-eigenrisiciodragerschap is meer dan het betalen van WW-uitkeringenOverheidswerkgevers dienen hun werkzoekende ex-werknemers intensief te begeleiden op hun zoektocht naar een nieuwe baan.
Bespoedig het vinden van een baan

Betaald werk versterkt het gevoel van eigenwaarde, geeft zingeving en draagt bij aan fysieke en mentale gezondheid. Het snel vinden van een baan is dus goed voor uw ex-werknemer en voor u.

Dat is wat waard!

Invulling goed werkgeverschap

Begeleiding van een voormalig werknemer is lastig omdat er nog een "emotionele band" is. Een onafhankelijke derde kan open en objectief naar de zaak kijken.

Dat is verantwoord!


Focus op werknemers in actieve dienst 

Begeleiding van werkzoekenden op de arbeidsmarkt vraagt specifieke expertise. Uw HR medewerkers zijn effectiever als ze zich kunnen concentreren op de duurzame inzetbaarheid van werknemers in actieve dienst. 

Dat is slim!

Waarom het WW-eigenrisicodragerschap complex isVeel werkgevers vinden het lastig om ex-werknemers aan te spreken op het niet nakomen van de gemaakte afspraken.
Voorkom boetes

Uw wettelijke begeleidingsplicht betekent tevens de mogelijkheid van sancties als u uw begeleidingsverplichtingen niet nakomt. Voorkom procedures van uw ex-werknemers. 

Dat biedt dus kansen!

Betrokkenen zijn oud-collega's

Aanspreken van voormalige collega's blijkt in de praktijk lastig door emotionele betrokkenheid. Enige distantie daarentegen blijkt effectiever te zijn voor de begeleiding richting een nieuwe baan.

Dat vraagt om echte specialisten!

Een leven lang leren

Het stimuleren van her- en bijscholing en het motiveren van de eigen ontwikkeling bij uw medewerkers in actieve dienst zijn cruciaal om te voorkomen dat iemand werkzoekende wordt.

Dat vergt een lange termijn partner!

Wij wijzen u graag de wegSollicitatiebegeleiding, omscholingstips, controle op naleving verplichtingen.. de Robidus specialisten doen dit voor honderden werkzoekenden.
WW eigenrisicodragerschap

Lees welke verplichtingen de (semi-)overheidswerkgever heeft op het terrein van de WW.

VRAAG DE WHITEPAPER AAN
Liever direct een persoonlijk gesprek

De sectorspecialist van Robidus vertelt u graag over uw mogelijkheden.

MAAK EEN AFSPRAAK
Werkgevers ervaringen

Voor alle werknemers met de ambtenaren status geldt in principe het WW-eigenrisicodragerschap.


LEES DE PRAKTIJK VERHALEN