Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen

Werkloosheidswet

WW-ERD vergt strategisch mobiliteitsbeleid

Werkgevers in de (semi)overheid en het onderwijs zijn eigenrisicodrager voor de WW. Dit betekent dat zij financieel verantwoordelijk zijn voor de WW-uitkering van een werkzoekende ex-medewerker. Maar bovenal zijn zij verplicht de ex-werknemer aantoonbaar te begeleiden bij het vinden van een passende baan.

Werkgevers en ex-werknemers dienen zich samen in te spannen om de WW-duur te verkorten. Een werkgever is daarom niet alleen verantwoordelijk voor de WW-uitkering maar ook voor opleiding, sollicitatiebegeleiding en coaching van de ex-medewerker. Voldoet de werkgever hier niet aan, dan kan de werkzoekende zijn voormalig werkgever aansprakelijk stellen. Daar staat tegenover dat een werkzoekende ex-werknemer er alles aan moet doen om zijn aantrekkelijkheid voor de arbeidsmarkt te vergroten. De voormalig werkgever moet hem dan ook aanspreken als hij hier niet aan voldoet.

Facts & figures

  • Het aantal claims van werkzoekenden die niet goed begeleid zijn stijgt.
  • Zo'n 23.000 voormalig werknemers uit de sector overheid & onderwijs ontvangen een WW-uitkering.
  • De kosten van een WW-uitkering kunnen oplopen tot ruim €115.500 per ex-werknemer.

Toegevoegde waarde Robidus

Om te voldoen aan de wettelijke verplichtingen moeten werkgevers processen inrichten voor de uitvoering van complexe werkzaamheden. Gezien het beperkte aantal dossiers per werkgever leidt dit tot onverantwoord hoge kosten per dossier. Vanwege de schaalgrootte kan het Robidus WW Service Center de wettelijke verplichtingen in het kader van het WW eigenrisicodragerschap efficiënt en effectief uitvoeren. 


Wilt u altijd op de hoogte blijven op het gebied van sociale zekerheid? Schrijf u dan snel in voor onze nieuwsbrief en mis er geen één!

Deel deze pagina
Meer weten? Brigitt Kurvers Re-integratie specialist STEL EEN VRAAG
DOWNLOAD WHITEPAPER