Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen

Future Fit Congrestival

Maarssen, 24 september 2019

Fit blijven om te werken. Niet alleen fysiek en mentaal, maar ook de ‘fit’ houden met de arbeidsmarkt. Met andere woorden: Hoe zorgen we voor arbeidsperspectief?

Het Future Fit Congrestival geeft volop kennis en inspiratie. Het thema ‘Future Fit’ wordt vanuit diverse invalshoeken belicht.

CONGRESTIVAL

Maak een persoonlijke keuze uit het diverse aanbod

Rondom een centraal festivalplein vinden er diverse lezingen, workshops, ronde tafel discussies en interviews plaats. Zo zal Hans van Breukelen uit eigen ervaring vertellen hoe je het “heilige vuur” blijft houden. Psycholoog Elke Geraerts gaat tijdens haar uiterst actuele betoog in op het onderscheidend vermogen van de mens ten opzichte van robots en artificiële intelligentie.

U wordt geïnspireerd, aan het denken gezet én ontvangt praktische tips om direct mee aan de slag te gaan. 

PRAKTISCHE SESSIES

Werkgevers en specialisten nemen u mee in de praktische kant van inzetbaarheid. De ene sessie is meer in "college-tour" stijl, de andere is een ronde tafel.

 • Praktijkervaringen om werknemers "future fit" te houden
 • Wat zijn de regeringsplannen voor 2020?
 • Omgaan met verschillende generaties op de werkvloer


HET FESTIVALPLEIN

Het festivalplein is dé ontmoetingsplek tijdens het congrestival. Hier staat de koffie klaar, zijn gezonde hapjes, diverse stands en leuke en ontspannende activiteiten.

 • Print een eigen cappuccino bij de baristabar
 • Hoe hoog is uw cholesterol? Doe de Health Check
 • Laat een verse smoothie bereiden in de smoothiebar
 • Ontspanningsmoment: sla een golfbal in het water!
EXPERIENCE CENTER HRCONTROLNET

Onze unieke software HRControlNet breidt zich steeds verder uit. Inmiddels is het uitgegroeid tot een platform dat alle processen rondom inzetbaarheid faciliteert.

 • Update van de laatste ontwikkelingen 
 • Geplande, nieuwe functionaliteiten in 2020
 • Handige tips voor het optimale gebruik
 • Demonstraties door experts
KLIK HIER OM U AAN TE MELDEN

SPREKERS

Hans van Breukelen & Benno Diederiks

Voormalig topkeeper & comeback coach

"Hoe krijg je weer voldoening in je werk?"

Elke Geraerts
Elke Geraerts

Dr. in de Psychologie en oprichtster Better Minds at Work

‘Authentieke intelligentie: Waarom mensen winnen van computers’Daan Klever
Daan Klever

Positief psycholoog, oprichter Millennial Journeys

"Hoe houd je millennials energiek in het werkende leven?"

Tinka van Vuuren

Hoogleraar Vitaliteitsmanagement

"Mee- of aftellen tot je pensioen?"

College tour sessies

Inspiratie opdoen voor het inzetbaarheidsbeleid van uw eigen organisatie? Kom dan naar één van de college tour sessies. Op prikkelende wijze interviewt journalist Toine Al diverse vooraanstaande organisaties over hun inzetbaarheidsbeleid in de praktijk. Tevens krijgt u zelf ook de mogelijkheid om uw vragen te stellen.
Hoe blijven Schiphol werknemers inzetbaar?

Schiphol draait 24/7, 365 dagen lang. Dat brengt een grote mentale en fysieke druk met zich mee op alle medewerkers die daar werken. Ze krijgen te maken met jaarlijks 71 miljoen passagiers, seizoen pieken en fysiek werk.

Voor werkgever Schiphol is het een uitdaging om hun werknemers inzetbaar te houden. Niet voor niets is inzetbaarheid dan ook één van de speerpunten van de afdeling HR.

Tijdens het Future Fit Congrestival ontdekt u hoe zij met deze uitdagingen omgaan en hoe zij zich naast de fysieke gezondheid ook op de mentale gezondheid van hun werknemers richten.

Hoe realiseert Facilicom werkgeluk?

Facilicom Group bestaat uit diverse facilitaire- en zorgdienstverleners, elk met hun eigen identiteit. Inzetbaar houden van alle werknemers is daardoor een uitdaging voor Facilicom. Zo betekent werken bij Trigion meestal een continu rooster wat fysiek en mentaal een belasting betekent, terwijl de inzetbaarheid van de werknemers van Gom onder druk staat door de fysieke arbeidsomstandigheden. Ondanks die verschillen is de aanpak hetzelfde: Men streeft naar een werkomgeving waar plezier en prestatie de ruimte krijgen. Er zijn en worden diverse programma’s ontwikkeld om het werkgeluk van werknemers te bevorderen.

Eén van hun nieuwe programma’s is de medewerker op persoonlijk niveau te ondersteunen en motiveren om gezond en fit te blijven. Leidinggevenden worden opgeleid om een prominente rol te verkrijgen bij de inzetbaarheid van hun medewerkers.

Tijdens het Future Fit Congrestival vertelt Facilicom u hoe zij dit aanpakken in de praktijk en hoe zij hun missie “happy people make happy people” uitdragen.

Ronde tafel gesprekken

Het Future Fit Congrestival biedt u de gelegenheid om met andere werkgevers te discussiëren over actuele HR gerelateerde thema's. Een Robidus expert begeleidt de discussie. 
Taakdelegatie: nut of noodzaak

Gespreksleider: Michael Coster van Voorhout

De bedrijfsarts speelt een cruciale rol bij de verzuimbegeleiding. We zien echter dat de vraag naar bedrijfsartsen toeneemt, terwijl het aantal bedrijfsartsen dalend is.

Tijdens deze ronde tafel gaat Michael samen met u op zoek naar het antwoord op de vraag: Is taakdelegatie de oplossing voor het toenemend tekort aan bedrijfsartsen?

Inzetbaarheid: is een integrale aanpak noodzakelijk?
Gespreksleider: Ingrid van Nie

Uit onderzoek van Robidus en HRPraktijk blijkt dat bijna 45 procent van de werkgevers geen beleid heeft ontwikkeld met betrekking tot duurzame inzetbaarheid en dat nog eens 32 procent de inspanningen typeert als ‘een verzameling van losse maatregelen zonder onderlinge samenhang’.

Tijdens deze ronde tafel discussiëren we over de discrepantie tussen willen werken aan inzetbaarheid en de dagelijkse praktijk waarin losse maatregelen worden genomen.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Wanneer?

Dinsdag 24 september

Tussen 10.00 en 16.00 uur vinden er verschillende workshops, lezingen, interviews etc plaats. 

Zodra de definitieve programmering bekend is zal deze op de website geplaatst worden.


Waar?

Het Congrestival vindt plaats bij InnStyle te Maarssen, een schitterende locatie aan de Maarsseveense plassen.

Dit congrestival is exclusief voorbehouden aan relaties van Robidus en wordt u kosteloos aangeboden.

AANMELDEN

Onze Partners

Onderstaande partijen zijn op het Future Fit Congrestival aanwezig met een stand en/of een lezing. Dit zijn partners waar wij mee samenwerken om de inzetbaarheid te verhogen.