Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Blog

Nieuwe VVT-CAO verplicht werkgevers een nieuwe verzekering te sluiten voor 1 oktober 2022

Tijdens de COVID-pandemie is duidelijk geworden dat zorgmedewerkers behoudens gezondheidsrisico’s ook een behoorlijk inkomensrisico lopen. Mede op basis hiervan hebben CAO-partijen in de nieuwe VVTCAO maatregelen genomen om die risico’s te beperken.

Vanaf 1 oktober aanstaande is volgens de nieuwe CAO-VVT 2022 een gecombineerde WGA-hiaat en private aanvulling WW van kracht. Deze regeling houdt in dat al uw werknemers verplicht deelnemer zijn aan de collectieve aanvullende WGA- en WW-hiaatverzekering. Hierdoor wordt voorkomen dat het inkomen drastisch lager wordt bij arbeidsongeschiktheid.

De nieuwe VVT-CAO 2022 heeft effect op WGA-hiaat en PAWW

  1. Zorgmedewerkers krijgen een verplichte aanvullende WGA-hiaat dekking. Deze is nu nog vrijwillig.
  2. Alle leden binnen de VVT-branche gaan de huidige Private Aanvulling WW (PAWW)-regeling zelf uitvoeren via een private verzekeraar. Nu wordt deze nog uitgevoerd door de landelijke Stichting PAWW.

De gewijzigde CAO betekent voor VVT-werkgevers een nieuwe private mantelverzekering

Zowel de WGA-hiaat als de WW-aanvulling worden dus privaat verzekerd. Voor alle werkgevers in de VVT is dan ook van belang om een verzekering af te sluiten dan wel aan te passen, de wijziging te implementeren en de uitvoering te regelen.

Regel vóor 1 oktober 2022 de nieuwe verzekering

De private verzekering moet geregeld zijn op 1 oktober. Dit betekent weinig tijd, terwijl er veel van u verwacht wordt. Robidus heeft daarom specifieke online sessies georganiseerd waarin we VVT-organisaties informeren over de CAO-verplichting en praktische tips geven om tijdig te voldoen aan deze verplicht.

Bent u werkzaam in de VVT-sector en wilt u meer weten over deze wijzigingen? Volg in augustus één van onze online sessies voor VVT

WILT U MEER INFORMATIE? NEEM DAN CONTACT MET ONS OP.

Op de hoogte blijven van al het Nieuws rondom sociale zekerheid?

Vul hieronder uw gegevens in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief.

Maandelijks het laatste nieuws in uw mailbox

Word casemanager taakdelegatie

Wil je graag zieke medewerkers ondersteunen bij hun herstel, maar heb je nog geen ervaring als casemanager? Dan is dit jouw kans! Start bij Obra, de arbodienst van Robidus, met een uniek leer-werktraject. Leer het vak en ga direct aan de slag.