Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nieuws

Negen weken extra betaald verlof voor ouders

Vanaf augustus 2022 krijgen beide ouders in het eerste levensjaar van hun kindje negen weken gedeeltelijk betaald verlof. Dit is bepaald in de Wet betaald ouderschapsverlof (Wbo) die medio oktober door de eerste Kamer is aangenomen.

Beide ouders krijgen met dit betaalde verlof de mogelijkheid om zorgtaken en werk te combineren. Daarnaast beoogt deze regeling ook een betere balans tussen werk en privé voor jonge ouders.

De jonge ouders krijgen recht op maximaal 9 werkweken betaald verlof in het eerste jaar na de geboorte van hun kind. Ze ontvangen dan een bedrag van 70% van hun salaris (tot het maximum SV-loon).

Bestaande regelingen

Op dit moment hebben ouders al recht om 26 weken onbetaald ouderschapsverlof op te nemen in de eerste acht levensjaren van hun kind. Voor negen van deze weken zullen ouders vanaf augustus 2022 dus wel een uitkering krijgen. De overige 17 weken ouderschapsverlof zijn dan onbetaald.

Neemt uw werknemer geen betaald ouderschapsverlof op in het eerste jaar, dan houdt hij of zij recht op 26 weken onbetaald verlof tot het achter levensjaar van het kind.

Overige regelingen voor jonge ouders

(aanstaande) Moeders hebben recht op zwangerschaps- en bevallingsverlof. Hun partners hebben recht op een werkweek volledig betaald verlof direct na de geboorte. Daarnaast vijf weken gedeeltelijk betaald verlof in de eerste 6 maanden na de geboorte. Ze ontvangen dan van het UWV een uitkering van 70% van hun salaris (tot het maximum SV-loon).

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Whitepaper benutten regelgeving

Wat vindt u in deze whitepaper?

Op de hoogte blijven van al het Nieuws rondom sociale zekerheid?

Vul hieronder uw gegevens in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.