Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Blog

Mens en robot versterken elkaar binnen sociale zekerheid

Robots worden steeds vaker ingezet om taken efficiënter uit te voeren. Toch worden ze nog vaak als bedreiging gezien; nemen ze straks het menselijke werk over? Daarom combineren we bij Robidus de kwaliteiten van robots met de kennis en kunde van onze eigen specialisten. Zo benutten we elkaars kansen. En voor u als werkgever biedt deze vorm van robotisering veel voordelen: u benut subsidies en regelingen optimaal, bespaart tijd en voorkomt fouten in de administratie.

Robotisering voorkomt fouten en bespaart tijd

Binnen Robidus zetten we robots in bij arbeidsintensieve taken. Dit gaat meestal om administratieve processen als: compensatieregelingen aanvragen, het uitvragen van een arbeidsgehandicapte status of het verwerken van UWV-beschikkingen. Wat dit u als werkgever oplevert? Al uw administratieve taken rondom regelingen worden uit handen genomen. Daarnaast werken robots 24/7 en maken ze geen fouten, wat de doorlooptijd van een proces of uitvraag verkort.

SV-robot laat geen subsidie onbenut

Deze robots zetten we momenteel ook in op gebied van SV-regelingen. Hierdoor benut u als werkgever alle voor u beschikbare subsidies en kortingen. De robots weten precies wanneer welke SV-regeling aangevraagd moet worden. Hierdoor claimt u op het juiste moment én volledig compliant diverse subsidies en regelingen. Deze innovaties zorgen ervoor dat geen subsidie onbenut blijft. Onze SV-specialisten volgen ontwikkelingen op de voet, met deze kennis zorgen ze ervoor dat de robots altijd up-to-date zijn.

Respons status-uitvraag van 95% 

Eén van de voorbeelden van robotisering is de status-uitvraag. Dagelijks voeren onze robots honderden uitvragen uit bij werknemers. Dit gebeurt geheel geautomatiseerd, waardoor de doorlooptijd kort en de kosten laag blijven. Het blijkt een zeer effectieve methode: het levert namelijk een respons op van 95%. Zo bent u als werkgever verzekerd van optimale benutting van alle regelingen voor medewerkers met een status.

Altijd voldoen aan privacy- en wettelijke eisen 

Robots kunnen hun mond houden. Dit zorgt ervoor dat de privacy rondom gegevens van uw werknemers beschermd is. Bovendien wordt de wet- en regelgeving rondom SV-regelingen complexer. Er worden steeds opnieuw andere eisen gesteld aan regelingen. Doordat onze robots up-to-date blijven met deze veranderingen, bent u er zeker van dat u voldoet aan de wettelijke (privacy) eisen van regelingen.

Robots ontzorgen de SV-specialisten 

Robotisering zorgt ervoor dat de robot uit de mens wordt gehaald. Robots kunnen repetitief en secuur werk overnemen van onze SV-specialisten. Zo kunnen zij zich volledig focussen op maatwerk, complexere vraagstukken en het persoonlijke contact met onze klanten.

Uw SV-regelingen optimaal benutten? Robotisering biedt uitkomst. 

Neem contact op met onze SV-specialisten en ontdek uw mogelijkheden.

Whitepaper benutten regelgeving

Wat vindt u in deze whitepaper?

Op de hoogte blijven van al het Nieuws rondom sociale zekerheid?

Vul hieronder uw gegevens in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief.

Word casemanager taakdelegatie