Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Blog

Meest gestelde vragen over de VVT-CAO

De CAO partijen in de VVT-sector willen voorkomen dat weknemers geconfronteerd worden met een grote inkomensdaling bij langdurige arbeidsongeschiktheid. Een verplichte WGA-hiaat- in combinatie met een WW-aanvullingsverzekering wordt dan ook verplicht voor alle VVT-werknemers.

Deze CAO-wijziging, die ingaat per 1 oktober a.s., heeft een grote impact voor de VVT-werkgevers: Er moet veel geregeld worden in enkele weken tijd, terwijl de kennis omtrent de materie niet bij alle VVT-werkgevers paraat is. De Robidus specialisten krijgen dan ook veel vragen. Hieronder vindt u er een aantal.

Wilt u eerst meer weten over de CAO-wijziging? Klik dan hier

‘Wij hebben al een WGA-hiaatverzekering. Is dat voldoende?’ 

Nee, u zult helaas toch actie moeten ondernemen.  Omdat de CAO een verplichte deelname van iedereen verlangt dient u de werknemers die afstand hebben gedaan onder de lopende WGA-hiaatverzekering alsnog te verzekeren.

Het nog lopende verzekeringscontract kunt tot einde contractsdatum aanhouden. Daarna dient u de verzekering over te sluiten naar de verzekeringsmantel van de VVT.     

‘Kan ik mijn huidige verzekering beëindigen en deelnemen aan deze verplichte regeling?’ 

Daarvoor kunt u het beste met uw verzekeraar contact opnemen. De verzekeringsvoorwaarden zijn hier leidend in. De CAO stelt niet dat u uw huidige verzekering voortijdig dient te beëindigen. Op de einddatum van de verzekering bent u wel verplicht om over te stappen naar de mantelverzekering.  

‘Kan ik de WGA-hiaat en de WW-aanvulling los van elkaar verzekeren?’

Nee, het is een verplichte combinatie. Er is alleen een (tijdelijke) uitzondering voor werkgevers die al een WGA-hiaat verzekering hebben lopen. Na de contractsdatum zal ook die verzekering onder de CAO-mantelverzekering gebracht moeten worden.

Let op: de bestaande WW-regeling gaat op 1 oktober naadloos over van de landelijke uitvoering naar een uitvoering via VVT mantelverzekering. Er is dus geen overlap met doorlopende contracten zoals bij het WGA-hiaat.

Wat is een mantelverzekering?’ 

De VVT-CAO partners hebben verzekeraars gevraagd een aanbod te doen om een specifiek risico te verzekeren. Uit de aanbiedingen wordt(en) de beste passende verzekeraar(s) geselecteerd waaruit de werkgevers van de VVT kunnen kiezen. Niet geselecteerde verzekeraars kunt u niet kiezen.

‘Er is nu toch ook al een private aanvulling van het WW?’

Dat klopt, veel werkgevers in de VVT Sector hebben reeds een aanvulling WW, via de Stichting PAWW. De CAO stapt uit landelijke SPAWW uitvoering en besluit zelf het WW-risico privaat te verzekeren​, maar wel altijd in combinatie met een collectieve WGA-hiaatverzekering.

Het wordt een verplichte regeling voor alle werknemers in de VVT-sector.

‘Bij welke verzekeraar kan ik terecht voor de mantelverzekering?’ 

Tot 27 juli kunnen verzekeraars aangeven dat ze een dergelijke verzekering willen gaan aanbieden. Tijdens het CAO overleg medio augustus worden de inzendingen van de verzekeraars besproken. Verwachting is dat uiterlijk 1 september bekend wordt bij welke verzekeraars u terecht kunt en ook tegen welke voorwaarden.

‘Voor wiens rekening komt de nieuwe mantelverzekering?’ 

In de CAO is geregeld dat de premie voor de mantelverzekering door de werknemer wordt betaald. Dit was al zo voor de WW-aanvulling en is vanaf 1 oktober ook van toepassing op de WGA-hiaatverzekering. De werkgever houdt de premie in op het brutoloon. Dit geeft een fiscaal voordeel voor de werknemer.   

Wij hebben al een verzekering bij het PFZW (pensioenfonds zorg en welzijn). Moet ik dan nog iets regelen?

Ja, de PFZW  WGA-hiaatverzekering biedt een kleine aanvulling bij gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid. Uw werknemer kan dan toch, bij arbeidsongeschiktheid, nog fors in inkomen terugvallen. Daarom heeft de VVT-CAO besloten om ook dat resterende risico te verzekeren. Uw werknemers hebben hierdoor bij een WIA toekenning in ieder geval 70% van het laatste loon voor ziekte.  U zult dus een aanvullende collectieve WGA-hiaat verzekering voor uw werknemers moeten sluiten. De verzekeraar(s) die onder de verzekeringsmantel vallen vullen het inkomen aan rekening houdend met de PFZW-aanvulling.

Staat uw vraag er niet tussen?

Stuur deze naar onze specialist of stel uw vraag persoonlijk tijdens onze informatieve sessies voor VVT-organisaties die we elke dinsdag in augustus organiseren.

WILT U MEER INFORMATIE? NEEM DAN CONTACT MET ONS OP.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vragen over de VVT-CAO wijziging per 1 oktober a.s.

Op de hoogte blijven van al het Nieuws rondom sociale zekerheid?

Vul hieronder uw gegevens in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Maandelijks het laatste nieuws in uw mailbox

Word casemanager taakdelegatie

Wil je graag zieke medewerkers ondersteunen bij hun herstel, maar heb je nog geen ervaring als casemanager? Dan is dit jouw kans! Start bij Obra, de arbodienst van Robidus, met een uniek leer-werktraject. Leer het vak en ga direct aan de slag.