Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nieuws

Meer ruimte voor onbelaste vergoedingen

Via de werkkostenregeling (WKR) kunt u als werkgever onbelaste vergoedingen aan uw werknemers geven. U mag ook zaken vergoeden waar een werknemer privé voordeel van kan hebben. Denk aan tablets, sportabonnementen of attenties voor thuiswerken in deze coronatijd.

Via de vrije ruimte van de werkkostenregeling kunnen werkgevers vergoedingen en verstrekkingen aan hun medewerkers geven zonder dat deze belast worden. In 2019 gold de regel dat de werkgever tot 1,2 % van de loonsom onbelast kon vergoeden. Deze vrije ruimte is per 1 januari 2020 verhoogd tot 1,7% voor de eerste € 400.000 van de loonsom en de loonsom boven deze € 400.000 blijft de huidige 1,2% van toepassing.

Coronacrisis

Als gevolg van de coronacrisis is de vrije ruimte in de werkkostenregeling voor het jaar 2020 verhoogd. De vrije ruimte zal over de eerste € 400.000 van de loonsom 3% bedragen (in plaats van 1,7%). Voor het bedrag boven de €400.000 blijft 1,2% van toepassing. Op deze manier hebben werkgevers de ruimte om medewerkers extra tegemoet te komen.

WILT U MEER INFORMATIE? NEEM DAN CONTACT MET ONS OP.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Op de hoogte blijven van al het Nieuws rondom sociale zekerheid?

Vul hieronder uw gegevens in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Maandelijks het laatste nieuws in uw mailbox

Word casemanager taakdelegatie

Wil je graag zieke medewerkers ondersteunen bij hun herstel, maar heb je nog geen ervaring als casemanager? Dan is dit jouw kans! Start bij Obra, de arbodienst van Robidus, met een uniek leer-werktraject. Leer het vak en ga direct aan de slag.