Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Werkgevers aan het woord

Noordwest Ziekenhuisgroep

‘Om goed voor patiënten te kunnen zorgen, moet je ook goed voor jezelf zorgen.’ Dat is het motto van Noordwest Ziekenhuisgroep . Om de 4.000 werknemers letterlijk en figuurlijk te bewegen is een omvangrijk vitaliteitsprogramma opgestart.

‘We willen werknemers stimuleren om aan hun eigen inzetbaarheid te werken’

Arjan Peters
Leidinggevende HR-services Noordwest

Arjan Peters, leidinggevende HR-services bij Noordwest Ziekenhuisgroep, zag een aantal factoren die actief invloed uitoefenden op de inzetbaarheid van werknemers. Hoe hebben ze hier als organisatie op ingespeeld?

“Werknemers in de zorg zijn betrokken bij hun vak. Die passie zorgt voor spanningen: men wil het graag goed doen en voldoende aandacht geven aan de patiënt. Terwijl de werkdruk dit niet altijd toelaat. Daarnaast speelt vergrijzing bij ons een grote rol. Veel werkzaamheden zijn fysiek pittig, ondanks de hedendaagse innovatieve ontwikkelingen. Al deze factoren hebben invloed op de inzetbaarheid van het Noordwest-personeel. En dat baarde ons zorgen, we willen dat al onze werknemers gezond en betrokken de eindstreep halen.”

Ontwikkeling vitaliteitsprogramma

“Om medewerkers te stimuleren om aan hun inzetbaarheid te werken, ontwikkelden we een vitaliteitsprogramma. We stellen hier diverse middelen beschikbaar om medewerkers te ondersteunen. Zoals sportschool-abonnementen, mindfulness-trainingen, loopbaancoaches, maar ook de mogelijkheid om extra verlof te kopen wanneer het thuisfront meer aandacht nodig heeft.”

Ter introductie van het nieuwe vitaliteitsprogramma heeft elke werknemer het boekje ‘Jouw Moment’ ontvangen. Dit staat vol inspiratie en tips, onderverdeeld in vier hoofdthema’s: Gezondheid (fit blijven), Balans (energie houden), Ontwikkeling (kennis en vaardigheid) en Samen (plezier houden in je werk). Voor elk thema is een specifiek aanbod gerealiseerd met trainingen, workshops en coachings. Deze kunnen ze gratis of met korting volgen.

“Robidus is een partner waar we op kunnen leunen. Zodat we zelf volledig kunnen focussen op thema’s als vitaliteit”

Samenwerking met Robidus

De dienstverlening van Robidus is gericht op het vergroten van het arbeidsperspectief van werknemers, met andere woorden: we willen dat mensen “fit for the job” blijven. Zowel qua kennis en kunde als mentaal en fysiek. Want goed arbeidsperspectief leidt tot betere inzetbaarheid en daarmee lagere kosten voor verzuim en arbeidsongeschiktheid. Arjan Peters ziet dit gezamenlijke gedachtegoed terug in de samenwerking tussen Noordwest Ziekenhuisgroep en Robidus: “Ik denk dat de woorden ‘kennis en expertise’ heel goed bij Robidus passen. Twijfelen we over iets? Dan kunnen we altijd bij ze terecht voor antwoorden. Dat is heel fijn. Er wordt daarnaast proactief advies gegeven. Robidus merkte op dat we veel vragen over een bepaald onderwerp stelden. Ons contactpersoon organiseerde vervolgens een workshop over dit specifieke onderwerp, om zo onze kennis op peil te brengen.” 

“De Robidus specialisten zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Het is prettig dat we daarin worden meegenomen. Niet alleen voor wat betreft de inhoudelijke kennis, maar ook de praktische uitwerking voor onze organisatie op korte én op langere termijn. Dat maakt dat je een partner hebt met verstand van zaken, waarop je kunt leunen en zelf kunt focussen op eigen thema’s zoals in ons geval vitaliteit.” 


Wat Robidus voor uw organisatie kan betekenen?

Neem contact met ons op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wilt u kennismaken met Robidus?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat zeggen andere werkgevers over hun ervaringen met Robidus?

Schiphol Group
‘Amsterdam Airport Schiphol is altijd met de toekomst bezig. Elk jaar moeten medewerkers nadenken over de vraag: waar wil ik…
Facilicom Group
Naast de rol van de leidinggevende bij de inzetbaarheid van de medewerker heeft deze daarin ook zelf een rol. En…
Stichting ZINN
‘Een van de zaken die HRControlNet zo waardevol maakt, is dat we vanuit één applicatie 12 jaar lang een dossier…
Brochure Robidus

Meer weten over Robidus en onze dienstverlening?

Download de brochure

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Word casemanager taakdelegatie

Wil je graag zieke medewerkers ondersteunen bij hun herstel, maar heb je nog geen ervaring als casemanager? Dan is dit jouw kans! Start bij Obra, de arbodienst van Robidus, met een uniek leer-werktraject. Leer het vak en ga direct aan de slag.

Niet eens met een WIA-beoordeling… en nu?

Praktijkverhalen gebundeld door de casemanagers van Robidus.