Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Werkgevers aan het woord

Maandag®

Zoals Maandag® de publieke sector scherpt houdt; houdt Robidus Maandag® scherp als het gaat om duurzame inzetbaarheid. Robidus triggert het detacheringsbureau om langdurig verzuim, zowel intern als bij opdrachtgevers, laag te houden en verzuimrisico’s te beperken. Zo werken beide partijen samen proactief aan werk.

“Door Robidus hebben we verzuim beter in het vizier”

Bas van Eijndt
Bas van Eijndt
Head of HR Business Management

Met meer dan 30 jaar ervaring en inmiddels een landelijke dekking in Nederland kent Maandag® de publieke sector als geen ander. Ruim 4000 professionals vervullen bij de overheid, in het onderwijs en in de zorg dagelijks cruciale posities. De organisatie telt 16 vestigingen, verspreid over Nederland en België.

De focus van Maandag® ligt op hbo en hbo+. Van verpleegkundig managers, leerkrachten, juridisch adviseurs bij gemeenten tot psychologen bij GGZ-aanbieders: de functies zijn erg divers. Een mooie uitdaging; vindt Bas van Eijndt, Head of HR Business Management: “Zelf ben ik hier vijf jaar werkzaam. Ruim een maand geleden maakte ik de stap naar mijn nieuwe functie. Ondernemerschap, snelheid en lef tonen; dat kenmerkt onze organisatie en manier van werken. Verzuim is daarom niet iets waar we dagenlang over vergaderen, ideeën worden direct getoetst in de praktijk. Daarnaast vinden we het belangrijk dat mensen zich blijven ontwikkelen. Vooral in onze branche, waar functies snel kunnen veranderen. Zelf ben ik graag op zoek naar de drijfveren van onze professionals: wat zijn hun wensen wat betreft ontwikkeling?”

“Robidus neemt alle administratieve werkzaamheden uit handen”

Geen omkijken naar administratie

“We werken sinds 2017 samen met Robidus. Toen zijn we als eigenrisicodrager gestart voor de WGA en de Ziektewet. Na een uitgebreide analyse en het vergelijken van verzekeringen, was dit voor ons het voordeligst. Robidus heeft de administratieve werkzaamheden van ons overgenomen. Wordt een werknemer langdurig ziek, is degene in verwachting of wordt hij of zij werkloos? Dan regelt Robidus de administratie lasten,” zegt Bas van Eijndt. Vervolgens hebben ze een samenwerkingsovereenkomst opgesteld. Om de relatie naar een hoger niveau te tillen en alles uit de samenwerking te halen.

“Door hoge WGA-instroom meer focus op preventie”

“We zijn tegenwoordig nog steeds ZW-eigenrisicodrager. Dit is de afgelopen jaren zeer goed verlopen, mede door de samenwerking met Robidus. Wel hebben we begin 2021 gekozen om niet verder te gaan met het WGA-eigenrisicodragerschap. De zorg en het onderwijs zijn nou eenmaal branches waar het verzuim structureel hoog ligt. We hebben jaarlijks zo’n 20 tot 25 WGA-instromers. Het is daarom niet rendabel om eigenrisicodrager te blijven.”

Van WGA-instroom naar preventie

“Door onze hoge WGA-instroom kijken we met Robidus naar preventie. Elk jaar ontvangen we een uitgebreid rapport van de experts, waar veel adviezen in staan. Deze gebruiken we ook om het ‘laaghangende fruit’ aan te pakken. Zo worden we als HR getriggerd om hier direct mee aan de slag te gaan. Doordat Robidus branchekennis heeft, zien zij patronen die we zelf moeilijk kunnen ontdekken. Hierdoor hebben we verzuim beter in het vizier.”

“Proactief interventies inzetten om verzuim te voorkomen”

“Naast de adviezen van Robidus, beschikken we over een providerboog met aanbieders. In samenwerking met hen kunnen we proactief interventies inzetten. Om zo langdurig verzuim en een WGA-instroom te voorkomen. We zien welke risicogroepen binnen ons bedrijf vallen. Hier leggen we onze focus op.”

Werk maken van risicogroepen

“Eén van de eerste eye-openers van Robidus was onze risicogroep voor de WGA. Dit zijn voornamelijk vrouwen tussen de 25 en 35 jaar met psychosociale problemen. Bij deze groep hadden we als bedrijf niet stilgestaan. Daarom zijn we o.a. de lekker-in-je-vel-lijn gestart. Hier kunnen medewerkers vrijblijvend contact opnemen met een psycholoog. Onze managers en casemanagers verwijzen hier actief naar, zodat medewerkers weten dat het bestaat”, zegt Bas van Eijndt. Hij vervolgt: “Bij onze verpleegkundigen en verzorgenden spelen fysieke klachten vaak een rol bij (langdurig) verzuim. Hiervoor hebben we bijvoorbeeld bewegingsapparaten beschikbaar gesteld en gerichte interventies.”

“Robidus begrijpt onze branche, dienstverlening en dynamiek”

“Door onze samenwerking krijgen we relevante inzichten. In totaal staan er vijf mensen van onze afdeling Werk & Gezondheid in direct contact met Robidus. Zij kunnen zaken tegen het licht houden bij de experts. Daarnaast begrijpt Robidus onze branche, dienstverlening en dynamiek – iets wat niet altijd makkelijk kunnen uit te leggen. Een partner die dit begrijpt én hierin meedenkt, appreciëren we zeer.”

Benieuwd wat Robidus voor uw organisatie kan betekenen?

Neem contact met ons op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wilt u kennismaken met Robidus?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat zeggen andere werkgevers over hun ervaringen met Robidus?

Schiphol Group
‘Amsterdam Airport Schiphol is altijd met de toekomst bezig. Elk jaar moeten medewerkers nadenken over de vraag: waar wil ik…
Facilicom Group
Naast de rol van de leidinggevende bij de inzetbaarheid van de medewerker heeft deze daarin ook zelf een rol. En…
Stichting ZINN
‘Een van de zaken die HRControlNet zo waardevol maakt, is dat we vanuit één applicatie 12 jaar lang een dossier…
Brochure Robidus

Meer weten over Robidus en onze dienstverlening?

Download de brochure

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Word casemanager taakdelegatie

Wil je graag zieke medewerkers ondersteunen bij hun herstel, maar heb je nog geen ervaring als casemanager? Dan is dit jouw kans! Start bij Obra, de arbodienst van Robidus, met een uniek leer-werktraject. Leer het vak en ga direct aan de slag.

Niet eens met een WIA-beoordeling… en nu?

Praktijkverhalen gebundeld door de casemanagers van Robidus.