Wil jij werken aan arbeidsperspectief?

Word in 1 maand opgeleid tot casemanager

Heb je ervaring binnen verzuimbegeleiding, maar nog weinig ervaring als casemanager? Meld je dan nu aan voor ons zij-instroomtraject dat start op 1 september of 1 oktober en draag bij aan de inzetbaarheid van Nederland!

Casemanager:
Werken aan werk

Jij hebt affiniteit met verzuim en wilt meer ervaring opdoen als casemanager? Start dan met ons zij-instroomtraject. Binnen één maand leren wij je alle ins en outs van het vak. We borduren voort op de kennis die je al hebt opgedaan tijdens eerdere werkzaamheden of een Regie op Verzuim (ROV) opleiding. Uiteindelijk ga je aan de slag als casemanager verzuim of casemanager ziektewet: welke rol het beste bij jou past, is afhankelijk van jouw opleiding, interesse, ervaring en ambitie. 

Leren werken aan arbeidsperspectief

Dagelijks geef je telefonisch advies aan leidinggevenden en HR business partners van onze opdrachtgevers, onder andere: Albert Heijn, Blokker en Sanquin. Daarnaast geven we ook advies op locatie bij klanten. Jouw advies richt zich op het contact van de leidinggevende met een zieke werknemer, bij de begeleiding gedurende werkhervatting. Als casemanager ziektewet begeleid je juist de zieke werknemers die vallen onder het eigenrisicodragerschap.

Je komt te werken op de afdeling Operations, vanuit ons kantoor in Zaandam of Breukelen. Daarnaast werk je deels op locatie bij onze klanten, verspreid door heel Nederland. Wil je graag deels thuiswerken? Dat behoort ook tot de mogelijkheden.

PAST onze dienstverlening bij jou?

pragmatisch

Procesbewaker

Jij houdt van overzicht en bewaakt de structuur.

Analytisch

Advies

Jij beschikt over advies- en beïnvloedingsvaardigheden.

 
sociaal

Sparringpartner

Jij vindt het interessant om samen met anderen naar oplossingen te zoeken.

 
toegewijd

Tactvol

Jij beïnvloedt en overtuigt je gesprekspartner op een prettige manier.

 

Casemanagers aan het woord:

Zij-instroomtraject casemanager

De eerste 2 weken worden theoretisch ingestoken, de rest van de maand is een combinatie van theorie en praktijk. De opleiding wordt gegeven door gespecialiseerde interne trainers. Leren wordt gecombineerd met werken als beginnend casemanager, uiteraard onder begeleiding van ervaren casemanagers.

Onderwerpen als: WIA, Ziektewet, eigenrisicodragerschap, Wet verbetering poortwachter en privacywetgeving komen uitgebreid aanbod. Maar ook je softskills zijn agenda-punten, zoals: communicatieve vaardigheden, gesprekstechnieken en omgaan met weerstand.

Waarom het zo leuk is? Je werkt in een klantgericht brancheteam waarin je een specifieke groep klanten bedient. Hierdoor ken je jouw klant(en) goed en weet je wat relevant is. Zo kun je de klant goed adviseren over welke re-integratiemogelijkheden passend zijn. Je krijgt te maken met diverse klanten, variërend in grootte van een paar honderd tot duizenden werknemers. Daarnaast beheer je eigen dossiers en werk je procesmatig met duidelijke controlemomenten. Hierdoor doe je veel kennis op en leer je snel. Uiteraard kun je altijd sparren met collega’s. Als regiehouder van het verzuimdossier heb je telefonisch contact met diverse partijen. Verslaglegging, in ons eigen systeem HRControlNet, is essentieel om alle stappen van de Wet verbetering poortwachter tijdig en volledig te volgen.

Leren werken aan arbeidsperspectief?

opleidingstraject casemanager
Heb jij ons dit te bieden

Heb jij dit ons te bieden?

Werken bij Robidus betekent:

Werken bij robidus betekent

Dit bieden wij jou

Wij bieden je een jaarcontract, maar na dit jaar houdt het wat ons betreft niet op. Ons doel is om een dienstverband aan te gaan waarin groei voorop staat: jouw persoonlijke groei en daarmee de groei van Robidus. We ondersteunen deze groei met formele en informele trainingen en opleidingen.

Jij bent zelf verantwoordelijk voor je eigen loopbaan

Vanuit de mogelijkheden van ons inhouse opleidingsplatform ‘RobiSchool’ heb je tools om volop aan je skills en persoonlijke ontwikkeling te werken. Hiervoor ontvang je jaarlijks een vast bedrag van € 200. Naast vakkennis en andere vaardigheden is het ook belangrijk om fit en vitaal te blijven, zowel fysiek als mentaal. Vanuit ons vitaliteits- en welzijnsprogramma ‘RoBeFit’ begrijp jij hoe je betere leefstijlkeuzes maakt.

En verder…