Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Nieuws

Impuls SPL-regeling

De overheid heeft extra geld beschikbaar gesteld voor Subsidieregeling Prakijkleren (SPL).

Om (aankomende) mbo-studenten, werkenden en werkzoekenden die via het mbo worden opgeleid voldoende te kunnen begeleiden via stages en leerbanen, is er €10,6 miljoen extra vrijgemaakt voor de SPL-regeling voor de studiejaren 2020-2021 en 2021-2022. De selectie van de sectoren die hiervoor in aanmerking komen is gemaakt op basis van de volgende criteria:

  • de arbeidsmarktperspectieven voor mbo’ers moeten goed zijn,
  • de sector is conjunctuurgevoelig of er komen veel contactberoepen voor
  • de sector wordt voornamelijk privaat gefinancierd.

Omdat er voor de sectoren horeca, landbouw en recreatie voor de komende jaren al €10,6 miljoen beschikbaar is gesteld voor de verhoging van de subsidie praktijkleren, vallen deze sectoren buiten de selectie.

Werkgevers in de betreffende sectoren ontvangen de extra subsidie bovenop het bedrag waar zij volgens de huidige regeling praktijkleren al aanspraak op kunnen maken. De wijziging van de regeling praktijkleren wordt in 2021 gepubliceerd, maar er zal wel terugwerkende kracht worden toegekend aan deze wijziging.

Whitepaper benutten regelgeving

Wat vindt u in deze whitepaper?

Op de hoogte blijven van al het Nieuws rondom sociale zekerheid?

Vul hieronder uw gegevens in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief.

Maandelijks het laatste nieuws in uw mailbox

Word casemanager taakdelegatie

Wil je graag zieke medewerkers ondersteunen bij hun herstel, maar heb je nog geen ervaring als casemanager? Dan is dit jouw kans! Start bij Obra, de arbodienst van Robidus, met een uniek leer-werktraject. Leer het vak en ga direct aan de slag.