Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Nieuws

Hogere kosten flexwerkers

De regering beëindigt de speciale condities voor de uitzendsector. Gevolg zal een hoger uitzendtarief zijn. Dat hoeft niet want er zijn alternatieven om de kosten te beïnvloeden.

De Wet arbeidsmarkt in balans (Wab) moet zorgen voor nieuw evenwicht op de arbeidsmarkt, onder meer door vaste contracten aantrekkelijker te maken. Doel is dat het aantal flexwerkers drastisch wordt teruggebracht. Een van de maatregelen is het verdwijnen van de huidige sectorale differentiatie van de WW-premie. In plaats daarvan gaan werkgevers standaard een vijf procentpunt hogere WW-premie betalen als ze een flexibel contract aanbieden. Verwachting is dat dit hogere tarief ook gaat gelden voor de Ziektewet-premie.

Invloed op re-integratie

Elke werkgever heeft direct invloed op de inzetbaarheid van de werknemers, vast en flex. Door een preventiebeleid, actief casemanagement bij ziekte en inzet van interventies tijdens de re-integratie stijgt de inzetbaarheid van werknemers fors. Uit cijfers blijkt dat de werkgevers die gekozen hebben voor een publieke financiering via UWV bijna geen invloed hebben op de inzetbaarheid. De eigenrisicodragers blijken veel beter in staat om de re-integratie te begeleiden en langdurige uitval te voorkomen.

Kostprijs uitzendwerk onder druk

Krapte op de arbeidsmarkt en toenemende concurrentie leiden tot druk op de uitzendtarieven. Elke euro die u kunt besparen op de kosten van niet-inzetbaar personeel heeft direct invloed op uw organisatieresultaat.

Benieuwd hoe u uw arbeidskosten kunt verlagen? Neem contact op om Robidus.

Beperk inkomstenterugval

Wat vindt u in deze whitepaper?

Op de hoogte blijven van al het Nieuws rondom sociale zekerheid?

Vul hieronder uw gegevens in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief.

Maandelijks het laatste nieuws in uw mailbox

Word casemanager taakdelegatie

Wil je graag zieke medewerkers ondersteunen bij hun herstel, maar heb je nog geen ervaring als casemanager? Dan is dit jouw kans! Start bij Obra, de arbodienst van Robidus, met een uniek leer-werktraject. Leer het vak en ga direct aan de slag.