Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Nieuws

Gevangenen krijgen onterecht uitkering van UWV

Wie de cel in gaat, verliest voor de duur van de straf het recht op uitkering. In de praktijk blijkt dit echter niet altijd te gebeuren.

Justitie stuurt van alle nieuwe gevangenen een melding aan UWV. De uitkeringsinstantie moet controleren welke gevangene een uitkering krijgt en die vervolgens stopzetten.

UWV verwerkt de meldingen van Justitie echter niet goed, met als gevolg dat de uitkering aan gedetineerden ten onrechte doorloopt. Zo blijkt uit een steekproef uit 2017 van 68 meldingen over gedetineerden dat 62 daarvan niet goed zijn verwerkt. Bij 36 van die niet-verwerkte meldingen blijkt dat gedetineerden ten onrechte een uitkering kregen uitbetaald. Uit een ander onderzoek onder 2200 gedetineerden met een uitkering bleek dat er 550 meldingen niet goed zijn verwerkt.

Wanneer UWV later ontdekt dat de uitkering ten onrechte was, kan het uitbetaalde bedrag teruggevorderd worden.

Beperk inkomstenterugval

Wat vindt u in deze whitepaper?

Op de hoogte blijven van al het Nieuws rondom sociale zekerheid?

Vul hieronder uw gegevens in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief.

Maandelijks het laatste nieuws in uw mailbox

Word casemanager taakdelegatie

Wil je graag zieke medewerkers ondersteunen bij hun herstel, maar heb je nog geen ervaring als casemanager? Dan is dit jouw kans! Start bij Obra, de arbodienst van Robidus, met een uniek leer-werktraject. Leer het vak en ga direct aan de slag.