Downloads | Whitepaper

Trends op gebied van sociale zekerheid in 2021

Voorspellen wat er in 2021 gaat spelen op het gebied van sociale zekerheid is gezien de huidige omstandigheden niet eenvoudig. Toch geven onze specialisten u een overzicht van de belangrijkste veranderingen op het gebied van de WIA, Ziektewet en SV-regelingen. Wat verandert er, welke subsidies komen er én hoe maakt u de juiste financieringskeuze? Download onze whitepaper en krijg antwoord op deze vragen.

Whitepaper Trends op gebied van sociale zekerheid in 2021

Download de whitepaper

Vul onderstaande gegevens in en u ontvangt de whitepaper kosteloos in uw mail.

Verandering is nodig in 2021

Naar verwachting blijft de WIA-instroom stijgen. Dit komt voornamelijk doordat ouderen langer doorwerken en het verwachte corona-effect (de lange nasleep bij coronapatiënten en de voorspelde mentale én psychische uitval van werknemers). Mede hierdoor is in 2020 het wetsvoorstel maatregelen loondoorbetaling bij ziekte en WIA ingediend. Gaat dit voor grote veranderingen zorgen én hoe zit het eigenlijk met de markt van de WIA-dienstverlening? 

In september publiceerde UWV de nota gedifferentieerde premies WGA en Ziektewet voor 2021. Hiermee worden de parameters bekend gemaakt. Op basis hiervan worden de publieke premies voor werkgevers (die geen eigenrisicodrager zijn) vastgesteld. Wat kunnen we hieruit opmaken, zien we bepaalde trends en gaan de premies komend jaar stijgen of dalen? In deze whitepaper krijgt u antwoord op deze vragen.

Whitepaper Trends op gebied van sociale zekerheid in 2021
Whitepaper - Sociale zekerheid

Onderwerpen in deze whitepaper:

  • Toekomst van de WIA: meer duidelijkheid in 2021?
  • Wat verandert er aan de premies voor de WGA en Ziektewet? 
  • Welke trends binnen sociale zekerheid gaan er spelen? 
  • Hoe maakt u de juiste financieringskeuze, wat zijn de aandachtspunten?