Verzuim

Werk en herstel gaan hand in hand

Verzuim stijgt in Nederland. Stress-gerelateerde klachten nemen toe als gevolg van veranderingen op de arbeidsmarkt, de balans tussen werk en privé, taken rondom mantelzorg en vergrijzing. Werkgevers krijgen te maken met complexe verzuim-situaties die invloed hebben op zowel uw bedrijfsvoering als het dagelijks leven van uw medewerker. De Robidus specialisten helpen verzuimende werknemers bij het duurzaam hervatten van werk.

Complexiteit van Verzuimbeheersing

Privacy bescherming

Bescherming privacy

Aangescherpte beleidsregels vanuit de AVG zorgen ervoor dat u geen vragen mag stellen over de situatie van de werknemer.

Bedrijfsartsen tekort

Tekort bedrijfsartsen

Het toenemend tekort aan bedrijfsartsen zorgt voor een afname van kwaliteit in verzuimbegeleiding en toename van verzuimkosten door oplopende duur van het verzuim.
Interventie

Interventies

Werkhervatting wordt gestimuleerd door het inzetten van de juiste interventie op het juiste moment. Inzicht in de juiste verzuimoorzaken is hiervoor cruciaal.

Verzuimbeheersing door robidus

Bij verzuimbeheersing staat voor Robidus het respect voor het individu en de bescherming van de persoonlijke gegevens voorop. Zonder voorbij te gaan aan de belangen van u als werkgever en uw organisatie. Het samenspel tussen werkgever, casemanager, bedrijfsarts en Robidus zorgt ervoor dat de werknemer de gelegenheid en begeleiding krijgt om het werk duurzaam te hervatten.

Verzuim Dienstverlening

Verzuim Onderzoek

Verzuim Consultancy

Verzuim Service Center

Meer weten over Verzuim?

Verzuim dienstverlening