Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Nieuws

Achterstand in beoordeling zieke werknemers door UWV

Door het tekort aan verzekeringsartsen worden we al een aantal jaren geconfronteerd met achterstanden in de UWV beoordelingen van zieke werknemers. Als gevolg van de corona-crisis zijn fysieke consulten beperkt, waardoor achterstanden alleen maar zijn toegenomen. Ook is de verwachting dat het aantal arbeidsongeschikten door de corona-pandemie zal toenemen met als gevolg extra druk op de vraag naar UWV-beoordelingen

Begin april heeft Minister Koolmees maatregelen aangekondigd om het tekort aan verzekeringsartsen het hoofd te bieden. Klik hier voor onze toelichting op die maatregelen. Deze maatregelen gaan onder andere uit van taakdelegatie, iets wat Robidus al enkele jaren geleden introduceerde in de verzuimbegeleiding. Onze arbodienst Obra werkt op basis van taakdelegatie, waardoor we effectiever verzuimende werknemers kunnen begeleiden.

Deze maatregelen van het Ministerie zijn een eerste stap in het tijdig opvolgen van de vraag naar beoordelingen. Maar er liggen nu nog veel dossiers die afgehandeld moeten worden. Ook Robidus neemt een oplopende achterstand waar in de beoordelingen bij de (ex) werknemers die zij begeleidt namens haar opdrachtgevers. Robidus is continu in dialoog met UWV om te bepalen hoe we gezamenlijk deze achterstanden weg kunnen werken, zodat werknemers tijdig beoordeeld worden en daarmee de uitkering krijgen waar ze recht op hebben en werkgevers niet met onnodige kosten worden geconfronteerd.

Lees ook onze blog over de financiële gevolgen van de achterstanden voor werknemers

Op de hoogte blijven van al het Nieuws rondom sociale zekerheid?

Vul hieronder uw gegevens in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief.

Maandelijks het laatste nieuws in uw mailbox

Word casemanager taakdelegatie

Wil je graag zieke medewerkers ondersteunen bij hun herstel, maar heb je nog geen ervaring als casemanager? Dan is dit jouw kans! Start bij Obra, de arbodienst van Robidus, met een uniek leer-werktraject. Leer het vak en ga direct aan de slag.