Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Blog

Academy@Robidus maakt sociale zekerheid eenvoudig en overzichtelijk

De wetgeving rondom sociale zekerheid wordt complexer. Een overzicht met alle regelingen, inclusief de “mitsen en maren” is bijna niet meer te maken. Laat staan actueel te houden. Ook een simpele uitleg van de essentie van de regeling wordt moeilijker. Toch zien we bij werkgevers de behoefte om zaken eenvoudiger en overzichtelijker te maken. Om te voorkomen dat al onze relaties steeds zelf het wiel moeten uitvinden, hebben we Academy@Robidus opgericht.

Aan het woord is één van de initiatiefnemers van Academy@Robidus, Daniëlle Thijssen: “Van klanten krijg ik vaak de vraag of ik niet een voorbeeld heb van een beleidsdocument of een brief naar medewerkers. Of ze zoeken naar praktische tips om een regeling toe te passen. Omdat deze vragen steeds vaker voorkwamen, ben ik ze gaan bundelen. En van daaruit is Academy@Robidus geboren. We hebben ruim 15 jaar praktijkervaring bijeengebracht in dit kenniscentrum voor sociale zekerheid. Met uitleg over actuele wetgeving, maar ook met slimme handvatten om uitvoering te geven aan de regelgeving.”

Academy@Robidus in het kort 

Academy@Robidus helpt HR-professionals om op eenvoudige wijze uitvoering te geven aan sociale zekerheid, zonder dat ze veel tijd moeten investeren in het bijhouden van kennis. De specialisten van Robidus bieden via dit nieuwe kenniscentrum concrete uitleg van nieuwe ontwikkelingen en verhelderende achtergronden, maar bovenal handige tips en voorbeelden die direct op de werkvloer toegepast kunnen worden.

Sociale zekerheid toegankelijk maken

Daniëlle vervolgt: “Mijn streven is om sociale zekerheid laagdrempelig te maken. Zelfs als jurist loop ik ertegenaan dat het doorgronden van regels veel tijd kost. In adviesgesprekken met werkgevers probeer ik de juridische materie toegankelijk te maken. Misschien zelfs wel begrip te kweken. Als je namelijk weet waarom iets op een bepaalde manier is opgebouwd, gaat het immers meer leven. En als de materie meer leeft, is het ook leuker voor jezelf om ermee te werken.”

Kennis delen met werkgevers

Het meest trots is Daniëlle op het aanbod van webinars en workshops dat ze samen met tientallen Robidus experts heeft gerealiseerd: “Veel van mijn collega’s zijn sociale zekerheid specialisten in hart en nieren. Ze krijgen er energie van als ze een probleem voor een werkgever oplossen of als ze iemand helpen met hun expertise. Deze energie zie je terug in de webinars en workshops.” 

Maar Academy@Robidus levert ook nieuwe uitdagingen op. Daniëlle sluit af: “Er zijn genoeg situaties die vragen om een maatwerk-oplossing voor werkgevers. Omdat we de “standaard” kennis en kunde nu delen via Academy@Robidus, krijg ik de tijd en ruimte om mijn tanden te zetten in die complexere vraagstukken.”

Heeft u een complex vraagstuk over sociale zekerheid? 

Neem contact op met Daniëlle of één van haar collega’s.

WILT U MEER INFORMATIE? NEEM DAN CONTACT MET ONS OP.

Op de hoogte blijven van al het Nieuws rondom sociale zekerheid?

Vul hieronder uw gegevens in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief.

Maandelijks het laatste nieuws in uw mailbox

Word casemanager taakdelegatie

Wil je graag zieke medewerkers ondersteunen bij hun herstel, maar heb je nog geen ervaring als casemanager? Dan is dit jouw kans! Start bij Obra, de arbodienst van Robidus, met een uniek leer-werktraject. Leer het vak en ga direct aan de slag.