Nieuws

Aanpassing NOW

Het COVID-19-coronavirus heeft ingrijpende gevolgen voor de arbeidsmarkt. Om werkgevers in deze moeilijke tijd tegemoet te komen heeft het kabinet de regeling Noodmaatregel overbrugging werkgelegenheid (NOW) in het leven geroepen.

Om werkgevers in deze moeilijke tijd financieel te ondersteunen biedt de overheid bedrijven, die gedurende drie maanden minimaal 20% omzetverlies hebben, een tegemoetkoming aan.

Per werkmaatschappij in plaats van het gehele concern

De wetgeving was in eerste instantie zo ingericht dat de omzetdaling van 20% toe moet zien op de gehele organisatie (het gehele concern). De Minister zal de wetgeving op dit punt wijzigen. Het wordt mogelijk gemaakt dat individuele werkmaatschappijen subsidie voor hun loonkosten aanvragen op basis van de omzetdaling van deze werkmaatschappij.  Aan deze mogelijkheid worden extra voorwaarden verbonden, door eisen te stellen aan het dividend- en bonusbeleid en aan het overleg met de vakbeweging en door aanvullende accountantscontroles te vereisen.

Berekening

U kunt de berekening voor de NOW-subsidie in 3 simpele stappen uitvoeren. In dit document hebben onze consultants deze stappen op een rij gezet. Vragen naar aanleiding van de berekening? Neem dan contact op met 088 – 91 99 377.

FAQ: NOW-regeling

Onze specialisten hebben de meest voorkomende vragen over de regeling Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW) met de antwoorden voor u verzameld in dit document.

Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan direct contact op met de Robidus NOW consultant op telefoonnummer 088 – 91 99 377.

Delen op linkedin
Delen op twitter
Delen op facebook

Op de hoogte blijven van al het Nieuws rondom sociale zekerheid?

Vul hieronder uw gegevens in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.