Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen

'Hoe blijven de werknemers tot hun 67-ste vitaal?'

VolkerWessels

In de bouwsector, waar verzuim en arbeidsongeschiktheid aan de orde van de dag zijn, heeft VolkerWessels zich erop toegelegd grip te krijgen op dat verzuim. Belangrijke vragen daarbij zijn onder andere: 'Welke groep medewerkers vormt op korte termijn een risico? En hoe houden we onze mensen tot hun 67e vitaal?'

Maatregelen duurzame inzetbaarheid

Directeur Corporate Risk & Insurance Hans Gorrée neemt de nodige maatregelen om zijn personeel duurzaam inzetbaar te houden en arbeidsperspectief te bieden. VolkerWessels is eigenrisicodrager voor de WGA en Ziektewet. Gorrée: 'Door het eigenrisicodragerschap profiteren wij van onze inzet om bouwongevallen te voorkomen en medewerkers vitaal te houden'.

Specialistische kennis

VolkerWessels heeft de private verzekeringen via Robidus afgesloten. En daar is Gorrée blij mee:

"Dit is toch zeer specialistisch terrein. Het is lastig om hier zelf kennis en expertise over op te bouwen. Strategisch zou dit ons ook geen concurrentievoordeel opleveren."

Robidus voert onder andere de ZW-administratie uit, de re-integratie van zieke werknemers en de controle op de premieafdracht. Om de vitaliteit te bevorderen en het WGA-verzuim te beperken, maakt VolkerWessels gebruik van het Robidus WIA Service Center. Monitoring, mobiliteit en re-integratie vormen daar een belangrijk onderdeel.

Kosten preventie versus arbeidsongeschiktheid

Bij de bevordering van mobiliteit zijn kosten gemoeid, maar dat verdient zichzelf terug in de vorm van gemotiveerde mensen en lager ziekteverzuim. Gorrée: 'Weet je wat het kost als mensen gewond of, nog erger, arbeidsongeschikt raken? In de bouw is de planning zo strak dat je direct in de problemen kunt komen als er personeel door een ongeval uitvalt.'

Minder bouwongevallen

Om duurzame inzetbaarheid te stimuleren, is VolkerWessels 'WAVE' gestart. Dit staat voor ‘Wees Alert, Veiligheid Eerst’. Het WAVE-programma heeft bijgedragen aan het verminderen van het aantal bouwongevallen. Hierover leest u meer in het interview met Hans Gorrée, dat is gepubliceerd in HR Strategie.

LEES HET INTERVIEW
Wat zeggen andere organisaties over hun samenwerking met Robidus? Lees meer klantverhalen.
Wilt u meer informatie over duurzame inzetbaarheid?
Jolanda Viskil Accountmanager STEL EEN VRAAG
WERKEN AAN UW INZETBAARHEIDSBELEID?
DOWNLOAD WHITEPAPER